عراقچی: فروپاشی برجام بحران جدی در منطقه ایجاد خواهد کرد
عضو تیم مذاکره کننده هستهای با اشاره به پایبندی ایران به برجام و تایید این پایبندی از سوی نهادهای بینالمللی گفت: متاسفانه دولت جدید آمریکا از ابتدای شروع کار بنای دشمنی را با این توافق بسیار مهم را گذاشته و بخشهای مهمی از آن را نقض کرده است.
به گزارش ایلنا، سید عباس عراقچی در بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی احزاب آسیایی با بیان این که «آی کپ» با بیان اینکه مشارکت بیش از ۳۵۰ حزب فعال آسیایی؛ تجربیات با ارزش ۱۸ سال گذشته را با خود به همراه دارد گفت: این نهاد با ارزش آسیاسی است و برای رفع مشکلات در مناطق مختلف این قاره کهن کمک میکند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه افزود: دولت ایران به نقش مثبت و مفید آی کپ واقف است به همین دلیل نماینده وزارت خارجه در ژوییه ۲۰۱۳ به همراه نمایندگان وزرای خارجه دیگر کشورهای سیایی اقدام به امضا تفاهمنامه ای کرد که هدف آن همکاری بین دولتها برای حمایت از فعالیت «آی کپ» است.
عراقچی گفت: مهم ترین نقش «آی کپ» امکانی است که این نهاد میتواند برای انجام گفتوگو و شناخت متقابل بین ملت و رهبران سیاسی کشورهای مختلف آسیایی از طریق تشویق به گفت و گو و همکاری های سازنده بین احزاب آسیایی فراهم کند. همکاری احزاب آسیایی مهم و تلاش آنها برای گفتوگو و درک بهتر جوامع یکدیگر بیتردید میتواند نقش مهمی در ایجاد تفاهم بین جوامع آسیایی داشته و از این طریق به جامعه بشری برای کنار زدن پارادیم سنتی معطوف به قدرت و ائتلاف سازیهای مخرب برای دشمنانگاری و حذف دیگران است، کمک کند. این پاردایم سنتی که مبتنی بر بازی حاصل جمع صفر است اساسی ترین مشکلی است که طی قرنها، منشا جنگها و خونریزیها و فرسایش مستمر توان و انرژی ملت ها بوده است.
وی یادآور شد: قدرت و گروههای غیر دولتی پرخاشگر همچنان بر مبنای همین پارادایم سنتی سعی در حذف دیگران و حفظ یا کسب قدرت و اعمال سلطه بر دیگر ملتها دارند. تعارضاتی که از این طریق ایجاد میشود، همچنان منشا همه جنگها و خونریزی در مناطق مختلف جهان است.
عراقچی افزود: گفتوگو با اولویت شنیدن و فهمیدن که هدف اصلی آن شناخت متقابل اصلاح برداشتها و رفع سوتفاهمات باشد، یکی از مهمترین ابزارها برای برداشتن پاردایمی سنتی و ایجاد پاردایم جانشین مبتنی بر مشارکت همگان و یادگیری است.
وی افزود: بی شک احزاب که بسیج کننده گروههای مختلف مردم برای مشارکت در سازمان دهی زندگی جمعی هستند، میتوانند نقش بسیار تعیین کنندهای در گفتوگو و یادگیری متقابل داشته باشند. اتخاذ تدابیر اعتمادساز بین ملت و مناطق مختلف یکی از پیششرطهای ما برای عبور از پاردایم سنتی است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی اضافه کرد: دولت ایران با هدف ایجاد اعتماد وارد یک روند مذاکراتی با هدف رفع بحران ساختگی هستهای شد و توانست از این طریق گامی بسیار مهم در جهت کاستن از بیاعتمادی و گامی در جهت کاستن بیاعتمادی، نیل به توافقی برد – برد بردارد. برجام که حاصل این مذاکرات فشرده نسبتا طولانی است، یک دستاورد دیپلماتیک بیسابقه و شاید تنها نقطه مثبت طی سالهای اخیر در منطقه آشوب زده در غرب آسیا است.
عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران، اظهار کرد: این توافق به بحران غیر ضروری ۱۴ ساله خاتمه داد و خطر یک تقابل نظامی دیگر در منطقه بیثبات خاورمیانه با عارضه گسترده برای بسیاری دیگر مناطق را بر طرف کرد. در حالی که ما همواره طی بیش از ۲ سال گذشته به این توافق پایبند بودیم و مراتب پایبندی کامل ما تا کنون ۹ بار توسط آژانس بین المللی اتمی و ۴ بار توسط دبیر کل سازمان ملل تایید شده است، متاسفانه دولت جدید آمریکا از ابتدای شروع کار بنای دشمنی را با این توافق بسیار مهم را گذاشته و بخشهای مهمی از آن را نقض کرده است در حالی که دیگر شرکت کنندگان در این توافق بینالمللی همواره بر لزم حفظ این توافق تاکید کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه دولت ترامپ بالحنی غیر دیپلماتیک و تهدید آمیز خواستار همراهی گروهها با اقدامات او برای به نابودی کشاندن برجام شد، ادامه داد: فرو پاشی این توافق به معنی ایجاد بحرانی جدی در منطقه و تشدید بحرانهای جاری خواهد بود. از این رو لازم است احزاب سیاسی حاضر در این نشست به این امر مهم توجه داشته باشند.
انتهای پیام