آغاز اشتباهات سال ٨٨ از سوی صداوسیما
چند شبکه ی تلویزیونی صداوسیما از سه شنبه شب برنامه هایی را همزمان با سالگرد 9 دی پخش کردند که در قسمت اول یکی از آنها با عنوان «مستند حماسه 9 دی» بارها تصویر میرحسین موسوی پخش شد. این برنامه ها قرار است تا روز پنجشنبه ادامه داشته باشد.
به گزارش انصاف نیوز، در قسمت اول این برنامه که روایتی از نگاهی مشابه با روزنامه ی کیهان به اتفاقات پس از انتخابات سال 88 دارد، نکته ی جالب توجه پخش چند باره ی تصاویر موسوی و مهدی کروبی بود. فیلم این برنامه ی تولیدی صداوسیما، بر روی سایت باشگاه خبرنگاران جوان صداوسیما نیز منتشر شده است.
روایت این برنامه در صداوسیما تاکنون اتفاقی معمول بوده ولی پخش این تصاویر بر خلاف این رویکرد بیش از آن روایت بازتاب پیدا کرده است.
برای نمونه، یکی از کاربران توییتر نوشت: «میرحسین مگر ممنوع التصویر نبود؟ شبکه ی خبر برای تخریب فکر کنم دستش بازه».
این برنامه یک نکته ی عجیب هم داشت و آن کشیدن پای آیت الله هاشمی رفسنجانی بود. در جایی از برنامه، به تشکیل کمیته ی صیانت از آرا از سوی ستاد میرحسین و کروبی سخن به میان آمده و می گوید: «شش ماه قبل از آن، هاشمی رفسنجانی در همایش سی سال قانونگذاری، از لزوم صیانت از آرای مردم و اهمیت آن سخن گفت: «اگر مردم احساس کنند که رایشان در سرنوشتشان بی اثر است، اگر مردم احساس کنند متولیانی پیدا می شوند که رای آنها را هر جور که می خواهند برای مردم بخوانند، …». حالا تردید به صحت انتخابات کلید واژه ی رسانه ای بی.بی.سی و صدای آمریکا هم شده بود، …
البته در بخشی دیگر از این مستند، کنایه ای به رفتار دولت احمدی نژاد قبل از انتخابات زده است: دولت وقت هم ابزارهای تبلیغاتی تصمیم گیری در اختیارش است، از توزیع سیب زمینی مازاد تا افزایش حقوق بازنشستگان و توزیع سود سهام عدالت. کارهایی که شبیه آن البته در همه ی دولت های پیشین در هنگامه ی انتخابات معمول بود ولی این بار مورد انتقاد رقیبان قرار گرفت. … انتقادی دیگر به آنچه حمایت تلویحی یکی دو عضو شورای نگهبان از دولت وقت می خواندند و مشخصا عضوی که در دولت سمت هایی داشت بر می گشت.
در تحلیل تاثیر پخش برنامه هایی با روایتی یک سویه درباره ی اتفاقات پس از انتخابات سال 88، نظرات متفاوتی وجود دارد اما تقریبا همه ی تحلیلگران اشتراک نظر دارند که پخش این برنامه ها در صداوسیما، یادآور فضای دو قطبی آن سال است.
سال 88 پس از انتخابات آن سال، میرحسین موسوی و مهدی کروبی پیش از تایید نتیجه ی انتخابات از سوی شورای نگهبان، به نتیجه ی اعلام شده از سوی وزارت کشور اعتراض داشتند؛ اما پس از جشن پیروزی محمود احمدی نژاد در روز یکشنبه در حالی که هنوز نتیجه تایید نشده بود، حامیان آن دو نیز دست به اعتراضاتی زدند که به عنوان «فتنه ی 88» خوانده می شود.
ادامه ی رفتارهای اعتراضی در بهمن ماه سال 89 به حصر موسوی و کروبی انجامید و بخش قابل توجه اصلاح طلبان که حامی این دو در انتخابات 88 بودند، در اولین انتخابات پس از آن مشی عدم مشارکت را برگزیدند.
اما در انتخابات سال 92، اصلاح طلبان به همراه جریانی که به نام اعتدال شناخته می شود، در ائتلافی با مشارکت بالا نتوانستند با صندوق رای آشتی کرده و اکثریت را به دست بیاورند.
تحلیلگران انصاف نیوز معتقدند یادآوری روایت های یکسویه از اتفاقات سال 88 در رسانه ی ملی، می تواند به نگاه های معطوف به دو قطبی شدن دامن بزند و این را در آستانه ی انتخابات های مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به نفع منافع ملی نمی دانند.
به نظر می رسد با پخش این دست مستندها، نفرتی بین دو دسته و تفرقه بین بخش هایی از آحاد مردم تقویت شده یا در میان جامعه یادآوری می شود و نیروهای رادیکال سیاسی در زمان انتخابات از این احساسات برانگیخته شده بهره خواهند برد.
انتهای پیام
صداوسیمای افراطی
ببینم…مگه کسی هم برنامه های تلویزیون رو میبینه…؟
خوبیش همون پخش چند باره ی تصاویر موسوی و مهدی کروبی بود
از سال88 به بعد هیچ اعتمادی به برنامه های صدا و سیمای میلی ندارم و نگاه نمیکنم. هرگز برنامه های نفرت انگیز خبر بیست و سی رو در سال 88 فراموش نمیکنم . کار اون برنامه وارانه جلوه دادن همه حقایق بود .
صدا و سیما=چوپان دروغگو