غلبهی روزنامهی تندروی کیهان بر شیرین هانتر
[+ تیزر این برنامه که در پیشخبر منتشر شده بود]
مصاحبهی شبکهی چهار سیما با «شیرین هانتر» در پی اعتراض روزنامهی تندروی کیهان پخش نشد.
به گزارش انصاف نیوز، روابط عمومی این شبکه ساعت ۹:۰۱ دوشنبه شب اعلام کرد که «به اطلاع مخاطبان گرامی میرساند پخش برنامه شوکران بیست و پنجم و گفتگو با شیرین هانتر به زمان دیگری موکول شد». این برنامه قرار بود ساعت ۹ شب پخش شود.
روزنامهی کیهان دو روز پیش در متن با تیتر «دلال رابطه با آمریکا و اسرائیل در برنامه تلویزیونی؟» نوشته بود:
«دیپلمات سابق ایران در دوران طاغوت و از دلالان رابطه ایران با آمریکا و اسرائیل، مهمان یک برنامه تلویزیونی شد!شیرین هانتر، از اعضای سازمان موسوم به «شورای ملی ایرانیان آمریکا»(سازمان نایاک) است که با راهبرد تغییر تدریجی و استحالۀ سیاسی و عقیدتی، علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند. وی از شرکتکنندگان در کنفرانس «گفتوگوهای هستهای و نقش اسرائیل در آن» بود که مهرماه سال 92 توسط نایاک در واشنگتن برگزار شد. در کمال شگفتی، برنامه «شوکران» که از شبکه چهار سیما پخش میشود، میزبان این عضو سازمان برانداز نایاک شده است و با وی به گفت وگو پرداخته است! با توجه به سابقه روشن سازمان نایاک در فعالیت علیه نظام، جای سؤال است که چرا حوزه هنری (وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی) بهعنوان سرمایهگذار برنامه «شوکران» مجوز خودنمایی یکی از اعضای نایاک را صادر کرده است؟ و چرا رسانه ملی آن را در نوبت پخش قرار داده است؟ شاید استدلال دستاندرکاران حوزه هنری و شبکه چهار سیما از پخش مصاحبه با شیرین هانتر این باشد که آنها قصد چالش با وی را داشتهاند، اما دعوت از این عنصر وابسته به نهادهای حاکمیتی و امنیتی آمریکا، بهخودیخود و فینفسه نوعی قبح زدایی از حضور چنین افرادی در فضای فرهنگی و رسانهای ایران محسوب میشود. برای اینگونه عوامل خودفروخته مهم نیست که در چالش احتمالی- البته اگر مقصود چالش باشد!- محکوم شوند، بلکه آنچه برای سازمانهای جاسوسی دشمن از جمله سازمان «سیا» اهمیت دارد، حضور عواملش در شبکه تلویزیون رسمی ایران است و تعجبآور است که نکتهای به این بدیهی از نظر برنامهریزان مورد اشاره دور مانده باشد! گفتنی است، به اذعان بسیاری از فعالان سیاسی در آمریکا، بودجه شورای ملی ایرانیان آمریکا موسوم به سازمان نایاک توسط سازمان سیا تأمین میشود و این سازمان در سالهای اخیر با نهادهای براندازی مانند بنیاد ملی آمریکا برای دموکراسی، بنیاد راکفلر و بنیاد وودرو ویلسون همکاری میکند».
شیرین طهماسب یا شیرین هانتر (متولد ۱۹۴۵ در تبریز) استاد ایرانی-آمریکایی در دانشگاه جورج تاون است که در زمینهی مقالات سیاسی به فعالیت مشغول است. او یک متخصص در مسائل سیاسی ایران است و تا پیش از انقلاب ۵۷ ایران، عضو وزارت امور خارجه ایران بودهاست و پس از آن به ایالات متحده نقل مکان کرد. وی به زبانهای فارسی، انگلیسی، فرانسه و ترکی صحبت میکند.[ویکی پدیا]
سایت شبکهی چهار صداوسیما، روز دوشنبه در پیش خبر این برنامه با تیتر «آیا یک حکومت سکولار در ایران، عامل تنشزدایی با جهان میشود؟ / «عضو شورای روابط خارجی آمریکا» در شوکرانِ» نوشته بود:
«بیستوپنجمین قسمت برنامه تلویزیونی «شوکران» با حضور پرفسور شیرین هانتر، عضو شورای روابط خارجی آمریکا، دوشنبه دوم دیماه ۱۳۹۸ ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه چهار سیما میرود.
پرفسور شیرین هانتر، دانشمند علوم سیاسی، عضو شورای روابط خارجی آمریکا و استاد دانشگاه جورج تاون واشنگتن دی سی، در بیستو پنجمین برنامه «شوکران» برای اولینبار پس از انقلاب اسلامی با حضور در صداوسیما و شبکه چهار پیرامون شرایط سیاسی و جهانی امروز ایران به بحث و گفتوگو پرداخته است.
«آیا یک حکومت سکولار در ایران، مردم را از تنش با غرب نجات میدهد؟»، «چگونه ایران باید از ایدئولوژی انقلابی دست بکشد تا به رابطه عادی با جهان بازگردد؟» و «آیا جنگ جهانی تازهای در راه است؟» از جمله اساسیترین پرسشهای پیام فضلینژاد سردبیر شوکران از این عضو ۷۴ ساله شورای روابط خارجی آمریکا و استاد علوم سیاسی دانشگاه جرج تاون در واشنگتن دی سی است.
همچنین، پیوستگی تاریخ و سیاست و فلسفه، نقش ایدئولوژی انقلابی در سیاست خارجی کشور و تاثیر آن بر استراتژی خارجی، کیفیت دیپلماسی و روابط بینالملل، نقش سکولاریسم و مذهب در تنشزدایی با جهان، تغییر شکل استعمار در دوران معاصر و… از کلیدیترین محورهای مورد بحث در این برنامه به شمار میرود.
شیرین طهماسب معروف به «شیرین هانتر» متولد ۱۳۲۳ در تبریز از نخستین دیپلماتهای زن ایرانیِ پیش از انقلاب است که در سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۸ به عنوان نماینده وزارت امور خارجه ایران در لندن و ژنو فعالیت میکرد.
وی مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی را در دانشگاه تهران پشت سر گذاشت و مدرک کارشناسی ارشد روابط بینالملل را در سال ۱۹۷۹ از مدرسه اقتصادی لندن و مدرک دکترای روابط بینالملل را در سال ۱۹۸۳ از موسسه تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی (HEI) ژنو اخذ کرد.
هانتر پس از انقلاب به آمریکا مهاجرت و از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵ در مرکز مطالعات راهبردی و بینالملل در واشنگتن فعالیت کرد. وی از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ در این مرکز به عنوان مدیر برنامه اسلام و از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۲ به عنوان قائم مقام برنامه خاورمیانه مشغول به کار بود.
هانتر همچنین در دورهای در اندیشکده کارنگی به عنوان محقق مشغول به کار شد و در سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷ به عنوان تحلیلگر ارشد در مرکز مطالعات سیاستگذاری اروپا حضور داشت. فعالیت در موسسه بروکینگز و مرکز امور بینالملل دانشگاه هاروارد از دیگر تجربیات این بانوی سیاستمدار است.
از شیرین هانتر کتابها و مقالات تخصصی بسیاری درباره ایران و اسلام به زبان انگلیسی به چاپ رسیده است که برخی از آنها همچون کتاب «آینده اسلام و غرب: برخورد تمدنها یا همزیستی مسالمتآمیز»، «اسلام در روسيه: سياستهاي هويتي و امنيتي» و «سیاست خارجی ایران در دوران بعد از فروپاشی شوروی» در ایران ترجمه و منتشر شده است».
انتهای پیام
کدخدا کیهان است ولاغیر.صداو سیما کیوسک اونم نیست
کیهان عالیه ولی صدا و سیما جای خود کیهان جای خود
صدا و سیما هم خیلی زحمت میکشه ولی جای نقد داره
عجیب است هنوز به اقلی از بلوغ سیاسی نرسیده اندکه توان گفتگوبایک غیرهمفکرراداشته باشند…
چقدر منزجر کننده هست این رفتار . مشکل از کیهان نیست از آمران کیهان هست.
برای میانه روی کیهان همین بس که در مسیر است
چقدر ساده لوح هستند خوانندگانی که بها دادن و مجال مانور دادن به یک نیروی حرفهای سیاسی-رسانهای سیا رو چلش و گفتگو با غیر تلقی می کنند.