مچ‌گیری از ای‌پک

رضا نصری، عضو موسسه مطالعات عالی بین المللی ژنو در یادداشتی در فیسبوک نوشت:

ماه سپتامبر، لابی صهیونیستی ای‌-پک (AIPAC) در واشنگتن یک گزارش تحلیلی مفصل منتشر کرد که در آن به شدت از اینکه قطعنامه‌ٔ ۲۲۳۱ شورای امنیت هیچ محدودیت «الزام‌آوری» برای برنامه ی موشکی ایران ایجاد نمی‌کند شکایت کرده بود. در این گزارش، لابی ای‌پک قطعنامهٔ ۱۹۲۹ را با قطعنامهٔ ۲۲۳۱ مقایسه کرده بود و از اینکه زبان قطعنامه از یک زبان تحکمی الزام‌آور به یک زبان توصیه‌ای تغییر کرده ابراز نگرانی کرده بود. تیتر گزارش هم -«برنامه موشکی ایران: رفع محدودیت‌ها علیرغم تشدید تهدید» – به خوبی به این حقیقت که قطعنامهٔ ۲۲۳۱ محدودیت الزام‌آوری برای فعالیت موشکی ایران ایجاد نمی‌کند اشاره داشت.

حالا، همین سازمان – به همراه گروه‌های مخالف دیپلماسی و جریان‌های هم‌فکرش – با استناد به همین قطعنامه از «نقض» تعهدات ایران بخاطر آزمایش‌های موشکی اخیر صحبت می‌کند.

به واقع، در ماه سپتامبر، هدف این سازمان این بود که – با ترساندن افکار عمومی و کنگره از امکان فعالیت قانونی ایران در حوزه ی موشکی – کنگره را از پذیرش توافق منصرف کند. اما امروز – در فضای پسا توافق – هدف‌اش این است که ایران را یک کشور «یاغی» و «قانون‌شکن» معرفی کند تا کنگره و دولت آمریکا را به اتخاذ اقدامات تنبیهی ترغیب کند و این پیام را برساند که «دیپلماسی با ایران جواب نمی‌دهد».

جالب‌تر اینکه ای-پک گزارش ماه سپتامبرش را هم از وب‌سایت خود حذف کرده است تا موضع قبلی‌اش در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ – که با موضع امروش کاملاً متفاوت است – برایش دردسرساز نشود!

در یک مقاله به زبان انگلیسی، با ارائه آن سند حذف شده، به فریب‌کاری ای‌پک و تبعات این قبیل رفتارهای مغرضانه‌ٔ آن برای سیاست خارجهٔ آمریکا اشاره کرده‌ام، که امیدوارم به زودی منتشر شود.

انتهای پیام

اشتراک گذاری

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *