خرید تور تابستان

انحراف از انقلاب در سخنرانی نماز جمعه

امیرحسین ناظری کنزق، عضو تحریریه‌ی انصاف نیوز در یادداشتی با عنوان «انحراف از انقلاب در سخنرانی نماز جمعه» نوشت:

فیلمی در فضای مجازی منتشر شده [لینک فیلم] که امام جمعه پردیسان در آن از شورای نگهبان به خاطر رد صلاحیت های گسترده تشکر کرد و گفت «ما این شورای نگهبان را دوست داریم». این امام جمعه ادامه می‌دهد که برای دوره‌ی بعد ریاست جمهوری هم لازم نیست گزینه‌های زیادی انتخاب کنید، دو نفر برای مردم گزینه بگذارید. این امام جمعه محترم حتی پارا فراتر از این می‌گذارد و اسم‌هایی را می‌آورد [لاریجانی و جلیلی و جهانگیری] که وجود این‌ها برای مردم مفید نیست و ما این گزینه‌ها را نمی‌خواهیم پس شورای نگهبان باید این گزینه‌ها را رد کند و باید دنبال گزینه جدید و جوان باشد.

وقتی این حرف ‌ها را می‌شنوم اول از همه به یاد حرف‌های امام می‌افتم.  

«دموکراسی این است که آراء اکثریت، و آن هم این طور اکثریت‏، معتبر است‏؛ اکثریت هرچه گفتند آرای ایشان معتبر است و لو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما… آن مسیری که ملت ما دارد، روی آن مسیر راه را بروید، ولو عقیده‌‏تان این است که این مسیری که ملت رفته خلاف صلاحش است. خوب، باشد. ملت می‏‌خواهد این طور بکند، به ما و شما چه کار دارد؟ خلاف صلاحش را می‏‌خواهد. ملت رأی داده؛ رأیی که داده متَّبع‏ است». (صحیفه امام، ج 9، ص 304)

سوال اساسی اینجاست که این حرف‌ها با  حرف‌های امام متناقض نیست؟ اگر هست چرا باید این حرف‌ها از تریبون نماز جمعه گفته شود. جایی که مردم مستقیما آن را منتسب به رهبری می‌داند. رهبری که چندین بار با اشاره به راه امام، این راه را روشنگر و تبیین‌کننده می‌دانند.

نکته‌ی دوم درباره این بخش از حرف‌های این امام جمعه عزیز این است که برای ریاست حمهوری نیاز به فردی جوان و تازه داریم و به افرادی که تجربه اجرایی یا سیاسی در کشور دارند نیازی نیست. خب احتمالا ایشان خبر از مسئولیت‌های رییس جمهور ندارند. اتفاقا شخص رییس جمهور باید شخصی با تجربه باشد تا بتواند هیات وزیران را مدیریت کند. شما تصور کنید شخص جوانی که تجربه زیادی هم ندارد رئیس جمهور می‌شود. مجبور است یا کسانی را برای پست‌های وزارت انتخاب کند که حرف او را گوش کنند که احتمالا در اندازه وزارت نیستند یا مجبور است کسانی را در قواره وزارت انتخاب کند که احتمالا به حرف او اعتنایی نکنند. که در دو حالت کار کشور پیش نمی رود.

شاید نمونه خفیف‌تر این مورد را در دولت احمدی نژاد دیدیم که وزارای انتخابی او معمولا در اندازه وزارت نبودند یا با او درگیر بودند.

این امام جمعه در بخش دیگری از حرف‌های خود می‌گوید «اینجا دموکراسی غربی نیست که» باز من به بخش دیگری از حرف های امام اشاره می‌کنم. 

«باید اختیارْ دست‏ مردم‏ باشد. این یک مسأله عقلی [است‏]، هر عاقلی این مطلب را قبول دارد که مقدرات هر کسی باید دست خودش باشد». (صحیفه امام، ج 4، ص 494)

«جلب‏ نظر مردم‏ از اموری‏ است‏ که‏ لازم‏ است‏. پیغمبر اکرم جلب نظر مردم را می‌‏کرد. دنبال این بود که مردم را جلب کند، دنبال این بود که مردم را توجه بدهد به حق». (صحیفه امام، ج 17، ص 251)

«جمهوری، به‏ همان‏ معنایی‏ است‏ که‏ همه‏ جا جمهوری‏ است. لکن این جمهوری بر یک قانون اساسی‌ای متکی است که قانون اسلام است. اینکه ما جمهوری اسلامی می‌‏گوییم برای این است که هم شرایط منتخب و هم احکامی که در ایران جاری می‌‏شود اینها بر اسلام متکی است، لکن انتخاب با ملت است و طرز جمهوری هم همان جمهوری است که همه جا هست‏». (صحیفه امام، ج 4،  ص 479)

بنابراین باز هم این سوال پیش می‌آید که آیا این بخش از حرف‌های این امام جمعه  با حرف‌های امام متناقض نیست؟ حتی اگر متناقض نیست آیا این شبهه را به وجود نمی‌آورد که از تریبون نماز جمعه حرف‌های خلاف حرف امام زده می‌شود؟  یا اصلا بهانه به دست دیگران نمی‌دهد تا جمهوریت نظام را تضعیف کنند؟

بخش قابل توجه دیگر این حرف‌ها صحبت‌های این امام جمعه از طرف رهبری بود. در یک جا گفتند شما دل رهبری را با رد صلاحیت‌های گسترده شاد کردید و در جای دیگر گفتند اگر برای انتخابات بعدی رد صلاحیت گسترده نکنید رهبری شمارا نمی‌بخشد. خب سوال اساسی این است که شما از رهبری درباره این موضوعات پرسیده بودید که از طرف ایشان در تریبون عمومی سخن می گویید؟ هرچند مدت‌های طولانی است که عده ای با تفسیر و تاویل حرف‌های رهبری چماقی درست می کنند و بر سر مخالفان جناحی خود می‌کوبند اما این رفتار از کسی که منصوب رهبری است شاید اشتباه‌تر باشد.

یک نکته مهم؛ هروقت کسی به نظارت استصوابی اعتراض می‌کند یکی از جواب‌های موافقان معمولا این است که نظارت استصوابی قانونی است و بخشی از جمهوری اسلامی که مردم به آن رای داده‌اند. پس به پشتوانه رای مردم نباید به این اصل اعتراض کرد. اگر این حرف را صحیح بدانیم باید گفت مردم به جمهوری اسلامی رای دادند که امام چارچوب آن را تبیین کرده بود. آیا این حرف‌ها که مغایرت با حرف‌های امام دارد به معنای انحراف از انقلاب نیست؟ آیا شما با رای مردم می توانید مخالف نظر مردم عمل کنید؟

اما نکته آخر؛ احتمالا شورای نگهبان با رد صلاحیت‌های گسترده خود مفهوم دموکراسی را از بین برده، از طرفی همین رد صلاحیت‌ها و عملکرد بد فراکسیون «ائتلافی» به ریاست آقای سکوت و دولت «معتدل» با گردش‌هایش مردم را از صندوق رای دلسرد کرده.

این نکته هم که دلسرد شدن مردم از صندوق رای به سود عده ای خاص است بر هیچ کس پوشیده نیست [نگاه کنید به نتیجه انتخابات مجلس 98] و احتمالا این خطیب جمعه هم همین را می‌خواهد. البته اشکالی هم ندارد کسی به دنبال منافع جناح خودش باشد اما آیا تریبون نماز جمعه جای این کار است؟

آیا این حرف ها به معنی انحراف از معیارهای امام نیست؟

سوال اساسی این است با توجه به وضع متشنج کشور و وجود نارضایتی‌های بزرگ نماز جمعه باید به دنبال ایجاد اتحاد باشد یا دنبال منافع جناحی؟

رهبری که در دیدار آخر با مجلسی‌ها از لزوم اتحاد برای حل مشکلات حرف زدند حالا نباید درباره این حرف‌ها در نهاد زیر نظر ایشان واکنشی نشان داده شود؟

امام جمعه: برای انتخابات بعدی لاریجانی، جلیلی و جهانگیری نمی‌خواهیم [+فیلم]

تحلیل مطهری و ترکان از سخنان عجیب امام جمعه پردیسان قم

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. این اقای امام جمعه جمهورس اسلامی را با خلافت اسلامی اشتباه گرفته .این اقا در باغ نیست و حتی اولیات اصول اساسی نظام جمهوری اسلامی را نمی داند متعجبم از امام جمعه استان قم که چنین شخصی را برای امامت جمعه پردیسان منصوب کرده است . هزینه حرفهای بی ربط و نادرست این اقا و امثال این آقا به پای رهبری نوشته میشود در حالی که بعید است اصلا رهبری این اقا را از نزدیک بشناسد پس این امام جمعه استان است که باید دقت کند در انتصابات و برای نظام و رهبری هزینه سازی نکند . یکی از خطیر ترین کارهای امام جمعه های و نمایندگان ولی فقیه در استانها این است که اشخاص درست و حسابی در شهرستانها منصوب کنند افرادی که بدانند چه از دهانشان در می آید و نظام و ولی فقیه را زیر سوال نبرند . یک عده در کشور راه افتاده اند و میخواهند هرگونه نظارت و تایید صلاحیت در مورد کاندیداها را منحل کنند از آن طرف هم یک عده راه افتاده اند که شورای نگهبان قانون اساسی را به نهادی استبدادی تبدیل کنند .هر دوی این طیف ها دانسته یا ندانسته دارند زیرپای نظام،رهبری و کشور را خالی میکنند.

  2. از نویسنده محترم مقاله باید پرسید فکر نمیکنید که [بعض ها] از این حرفها خوششان می اید و این من و شمائیم که داریم خودمان را گول میزنیم که نه اینطور نیست؟
    [کسی] جور دیگه ای فکر میکنه؟
    شما به هر چه نظر کنید در این نظام دارد از این قواعدی [بعضی آثاین] میگوید پیروی میکند و اشکال شما تنها به چند کلمه حرف است که از روی صداقت گوینده اش بوده؟
    همه در عمل همین کار را دارند انجام میدهند اما اگر ازشان بپرسید مطابق میل شما قضیه را میپیچانند و با سیاست گمراهت میکنند ” تنها ادمهای ساده لوح این جماعتند که گاهی حرفی از دهنشان می پرد و واقعیت را میگویند! اگر ایشان از شورای نگهبان تشکر میکند مگه بخاطر کار مورد پسند این اقا نبوده؟ من میگویم شخص رئیس جمهور هر کسی که هست اما بطور حتم لاریجانی و جلیلی و جهانگیری نیست! حتما جوان است مثل بذر پاش! بذر پاش محاسن زیادی دارد که بدرد رئیس جمهور شدن در این نظام میخورد ” قبای ریاست جمهوری برایش گل و گشاد است که خیاط میتواند اندازه اش کند و ایشان برای یک عمر ممنون باشد ” زیرکی و حقه بازی احمدی نزاد را ندارد و احمدی برای خودش ایتی است که نمونه اش خیلی کمیاب است و به این جهت حرف گوش کن و مطیع است”
    [بعضی ها] دنبال کسی نیستند که اوضاع مملکت را بخوبی مدیریت کند” [بعضی ها] کسی را میخواهد که دهانش باز باشد تا ببیند چه دستوری میدهند تا او با سر بدود!
    شما فکر کردید بدبختی ما اینطور افرادند که حرف دهنشان را نمیفهمند؟ صداقت طرف را به هیچ میگیرید؟

    1. درست است. خوب است عکس العمل ها جامع باشد.

      اما همین مورد، خودش ظرفیت آموزشی دار. یعنی با هزینه کمی ، آموزش درستی به جماعت های دیگر که تازه بدوران رسیده اند بدهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا