خرید تور تابستان

کاندیداهای احتمالی ۱۴۰۰ – عبدالله نوری

[سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال دیگر، احتمالا در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. انصاف نیوز به مرور رزومه‌ی نامزدهای احتمالی این انتخابات را منتشر می‌کند]

عبدالله نوری، وزیر کشور دولت اصلاحات در سال ۱۳۳۸ به دنیا آمد. او متولد اصفهان است.

نوری دارای تحصیلات حوزوی بوده و‌ از استادانی نظیر حضرات آیات منتظری، ربانی شیرازی، فاضل لنکرانی، مظاهری، نوری همدانی، صانعی، شبیری زنجانی، حائری و… درس آموخته است.

بنا بر آنچه در زندگینامه‌ی منتشرشده‌ی آقای نوری در فضای مجازی آمده است، او «در انتخابات اولین دوره شورای شهر تهران بیشترین رای را کسب کرد و رئیس این شورا شد»

نوری پس از پیروزی انقلاب فعالیت خود را در صداوسیما آغاز کرد و‌ پس از آن برای مدت کوتاهی در معاونت وزارت امور خارجه حضور داشت. او هم‌چنین با حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی به‌عنوان «نماینده‌ی امام» در هیئت نظارت شورایعالی قضایی، جهاد سازندگی و سپاه پاسداران فعالیت داشت.

با آغاز به کار دولت سازندگی، نوری به‌عنوان وزیر کشور کار خود را آغاز کرد، از جمله اقدامات او در آن مقطع زمانی ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیته‌های انقلاب برای ایجاد نیروی انتظامی بود.

عبدالله نوری در دوره‌های دوم و پنجم مجلس از سوی مردم اصفهان و تهران انتخاب شد و در مجلس پنجم ریاست فراکسیون اقلیت را عهده‌دار بود.

با انتخاب سیدمحمد خاتمی، نوری وزیر کشور دولت اصلاحات شد. حضور مجدد او در وزارت کشور با حوادثی همراه شد که در نهایت سبب استیضاح او از سوی مجلس پنجم را فراهم آورد. انتخاب سیدمصطفی تاجزاده به‌عنوان معاون وزیر کشور و تسهیل برگزاری تجمعات اقشار مختلف از جمله اقدامات خبرساز او در دوران کوتاه مدیریتی در وزارت کشور بود.

نوری سابقه‌ی فعالیت رسانه‌ای نیز دارد، او مدیرمسئول روزنامه‌ی خرداد بود که به دلیل انتشار مطالبی که «توهین به مقدسات و علیه امنیت ملی» خوانده شد با برخورد دادگاه ویژه روحانیت مواجه شد. حضور او در این دادگاه و دفاعیات مطرح شده در آن که در کتاب «شوکران اصلاح» منتشر شده از جمله وقایع خبرساز چند دهه‌ی اخیر است.

بخشی از دفاعیه‌ی نوری در این دادگاه که در آن روزها در رسانه‌ها بازتاب وسیعی پیدا کرد: «امروز یک روحانی در مقام دادستان یکی روحانی دیگر را متهم به توهین، افتراء، نشر اکاذیب و معاندت با دین می‌کند. اگر این آقا راست می‌گوید وای بر روحانیتی که من نمونه‌اش هستم و اگر دروغ می‌گوید وای بر روحانیتی که ایشان نمونه‌اش است»

نوری پس از گذراندن سه سال از بازداشت خود با موافقت رهبری با نامه‌ی نمایندگان مجلس ششم درباره‌ی ازادی او از زندان آزاد شد.

در انتخابات ۸۸ طیف‌هایی از جریان اصلاحات خواستار کاندیداتوری عبدالله نوری شده بودند، او در انتخابات ۹۶ از حسن روحانی حمایت کرده بود.

آقای نوری از چهره‌های ارشد جریان اصلاحات است که رویکرد منتقدانه‌ی صریحی را نسبت به عملکرد نظام سیاسی در دهه‌های اخیر داشته است.

مردم ۱۴۰۰ غایب بازی‌ باشند نوری نمی‌آید؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. انصاف نیوز محترم .بااین قانون اساسی […] و اصول ان ، فریزشده در اعماق تاریخ بوده و هیچگونه کاربردی در قرن 21 ندارند، هرگونه انتخابات به زیان منافع و امنیت ملی است زیرا موجب تحمیل هزینه های وحشتناک ناشی از ناکارآمدی مطلق [بعضی ها]، به ایران و مردم ایران شده و [برخی] آزمون خودش را داده و بسیار رفوزه و مردوداست .حال اگر یک چهره ظاهرا زندان کشیده اصلاحاتی مثل عبدالله نوری را هم حکومت ولایت فقیه، تایید کند، من و خانواده ام و کلیه دوستانم هرگز در انتخابات شرکت نخواهیم کرد قطعا. آزموده را آزمودن خطاست. اگر مدرن ترین مدیر را هم روکنند، فریب نمی خوریم. جمهوری اسلامی مطابق رویه های معیوب خودش، چندتا چهره بد و بدتر و بدترین را عرضه می کند و مردم را با ایجاد ترس از از بدتر و بدترین ، بسمت کاندید بد ، آرا را هدایت می کند .

    1
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا