یک رسانه: آقای علیرضا دبیر! کاش یکی شما را فتیله پیچ کند!
سایت برترین ها با تیتر «آقای علیرضا دبیر! کاش یکی شما را فتیله پیچ کند!» نوشت:ئیس فدراسیون کشتی این روزها سوژه اصلی رسانههاست؛ او اینبار با اخراج کردن یک خبرنگار از سالن، حاشیهساز شد.
ادامه این مطلب یک گردآوری از یادداشتهاییست که در روزنامههای هممیهن، هفت صبح و جوان منتشر شده
علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی، این وظیفه را به عهده گرفته که هر هفته وقت و اعصابمان را همزمان بــه یغما ببرد. دو هفته رسانههای مختلف و فضای مجازی درگیر نماز مستحبی بودند که دبیر در میانه یک جلسه ادا کرد و کلی انتقاد شد و بعد هم کلی مطلب از سوی طرفداران آقای دبیر که تاکید و پافشاری داشــتند بر اخلاص ایشــان و اینکه او راضی به پخش این صحنه نبوده و هیچ نوع شــائبه ریاکاری هم در میان نیست. ما هم گفتیم چشم و هیــچ موضعی نگرفتیم و همه توضیحات دوستان و طرفداران استاد دبیر را هم عینا نقل کردیــم. گفتیم لابد همانطور اســت که از آقای دبیر نقل میشود و پای هیچ شائبهای هم در میان نیســت و آقای دبیر حق دارد که به عنوان یک بنده مومن هرجا که دلش بخواهد نماز مســتحبی خــود را بخواند حتی وسط یک جلسه مهم کاری. اما یکدفعه فیلمی از ایشان منتشر شد که در وسط یک جلسه در مازندران با ادبیاتی نابهنجار یک فرد اهل رسانه را با تحکم از جلسه اخراج میکند و حراست را به کمک میگیرد و اعلام میکند من رئیس این جلسه هستم و از این حرفها. خب برادر عزیز تو اگر آنقدر مخلص هستی که وسط یک جلسه کاری نماز مستحبت را فراموش نمیکنی، چرا باید در مقابل یک انتقاد یا حتی طعنه اینقدر شدید و غلاظ و متفرعنانه عمل کنی؟ چه خبر است؟ از اعمال قدرت لذت میبری؟ ما با علیرضا دبیر که وسط جلسه نماز خودش را میخواند هیچ مشــکلی نداریم. خیلی هم عالی. اما آن نماز با چنین برخورد زشتی منافات دارد. این را مطمئن هستیم. حالا هم از شما جناب دبیر استدعا داریم یکی دو هفته به خودتان استراحت بدهید، حرکات شاذ انجام ندهید تا ذهنمان کمی آرام بشود. بعدش در خدمت اکشن بعدی شما خواهیم بود.
بعد از این اتفاق انجمن روزنامهنگاران استان تهران اما با انتشار بیانیهای از خبرنگاران خواست تا با افرادی که به توهین خبرنگاران میپردازند، مصاحبه نکنند و خبرهای چنین افرادی را پوشش ندهند. ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد نیز ضمن محکوم کردن چنین رفتارهایی علیه خبرنگاران، اذعان داشت: «نقد من کاملا صنفی است. از آقای دبیر که فردی مذهبی و نمازخوان است، توقع میرفت سعهصدر بیشتری به خرج دهد. در مسابقههای فوتبال، اگر بازیکنی خطا میکند، داور در ابتدا با او صحبت میکند و بعد کارت زرد و قرمز را از جیب خارج میکند. اما آقای دبیر بهیکباره با رویکردی نهچندان مناسب، خبرنگار محترم را از سالن بیرون کرد. درصورتیکه فدراسیون کشتی بگوید این خبرنگار اصلا ورزشی نبوده، اتفاقا شاهد یک گلبهخودی ازسوی فدراسیون بودهایم که چطور بدون بررسی، خبرنگاران را در سالن راه دادهاند. ضمن اینکه رعایت احترام تمام خبرنگارها الزامی است و ارتباطی به اینکه چه حوزهای را پوشش میدهند، ندارد.»
ابراهیم امامی، سخنگوی فدراسیون کشتی اما نظری متفاوت نسبت به شمسایی دارد. او معتقد است؛ همیشه احترام خبرنگاران را باید حفظ کرد اما اگر خبرنگاری خارج از وظایفش، تخلفی بکند طبعا باید واکنش نشان داد: «بحث ما اصلا روی این موضوع نبود که چون ایشان خبرنگار ورزشی نیست، نباید در این جلسه حضور داشته باشد. دقت بفرمایید زمانی که مجمع شروع میشود، چه کسانی حق صحبت دارند؟ طبعا اعضای مجمع. سوال من این است آیا زمانی که رئیسمجمع در حال سخنرانی است، خبرنگاری حق دارد بهیکباره وسط صحبت رئیسمجمع بیاید و نکتهای را مطرح کند؟ این رفتار آقای خبرنگار، صحیح نبود و من اصلا ندیدم در این زمینه کسی از خبرنگار مذکور حمایت و رفتار او را تایید کرده باشد. دوستانی که حامی آقای خبرنگار هستند، میتوانند به این سوال پاسخ دهند که آیا خبرنگار حق دارد بدون اجازه، وسط صحبت آقای دبیر نکتهای را بگوید؟ این یک دخالت و البته تخلف است. ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم که بعد از این حواشی، چه اتفاقی رخ میدهد. آقای دبیر فقط قانون را اجرا کرد و بهعنوان رئیسمجمع برای اینکه جلسه قطع نشود، ایشان را به خارج هدایت کرد. این آقای خبرنگار، حرفهای رفتار نکرد. او میتوانست اجازه دهد صحبتهای آقای دبیر تمام شود، بعد از جلسه، هر سوالی داشت از رئیس فدراسیون میپرسید کمااینکه آقای دبیر بعد از جلسه، به تمام سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.»
اکبر فلاح، دارنده مدالهای طلا و نقره کشتیآزاد جهان نیز رفتار علیرضا دبیر را اینچنین نقد کرد: «اگر من جای علیرضا دبیر بودم، سعی میکردم تحمل انتقادات یا حتی رفتار خارج از عرف را داشته باشم. کسی که در جایگاه دبیر است، باید قدرت نقدپذیری داشته باشد و صحیح رفتار کند. نباید اینطور باشد که با کوچکترین رفتار -حتی ناصحیح- عصبانی شویم. کسی مثل دبیر که نمازخوان، هیئتی و مذهبی است، طبعا باید مهربان، خویشتندار و باگذشت باشد اما متاسفانه نهتنها در رفتار دبیر چنین نکات مثبتی را نمیبینیم بلکه هیچ گذشتی نیز در رفتار او نمیبینیم. در هیئتها و مراسمهای مذهبی یاد میدهند که با احترام نسبت به مردم صحبت کنید، نه اینکه اینچنین خبرنگار را از سالن بیرون کنید. علیرضا دبیر که در جلسه وزیر ورزش با آن سروصدا در حال نماز خواندن بود، باید این رفتار عرفانی را در عمل نیز نشان دهد.» مدیر رسانهای فدراسیون کشتی اما درخصوص اینکه دبیر میتوانست با سعهصدر بیشتری رفتار کند، گفت: «آقای دبیر به خبرنگار توهین نکرد بلکه ایشان را به بیرون هدایت کرد. آقای دبیر اتفاقا این موضوع را مدیریت کرد چون در کار مجمع، اخلال ایجاد شده بود. من حتی یکنفر را هم ندیدم که رفتار خبرنگار را تایید کرده باشد. کلیت صحبت من این است که فدراسیون کشتی بههیچعنوان قصد درگیری یا حاشیه ندارد بلکه صرفا به دلیل دخالت در مجمع، این واکنش انجام شد. اتفاقا آقای دبیر احترام خبرنگاران را دارد و حتی به کمیتههای مختلف اعلام کرده، خبرنگاران بازوی مهم فدراسیون کشتی هستند.»
روزنامه اصولگرای جوان نیز در رابطه با این رفتار نوشت: علیرضا دبیر در طول دوران چند ساله ریاست خود بر فدراسیون کشتی هیچگاه شأن این جایگاه را حفظ نکرده است، یک روز با نوع پوشش، یک روز با نوع برخورد و یک روز با ادبیات خاص خود و این یعنی اینکه او پس از این همه سال حضور در کشتی یا نمیداند در چه جایگاهی قرار دارد یا اینکه خودش را به ندانستن زده است. شاید هم اینقدر پشت گرمی و اتکا دارد که به خود اجازه میدهد هر کاری دلش خواست انجام دهد و هرچه دلش خواست بگوید.
نظر کاربران چیست؟
یکی از کاربران نوشت: حتی اگر سخن همکاران علیرضا دبیر را درست فرض بگیریم که خبرنگار بیموقع نکتهای را مطرح کرده؛ آیا این توجیهکننده رفتار کسی است که در بالاترین سطح مدیریتی مهمترین ورزش کشور حضور دارد؟ آنهم ورزشی که میراثدار نامهایی چون پوریای ولی و غلامرضا تختی است
ندا نوشت: بیخود نیست که یکی میشه اسطوره مثل علی دایی و تو رشته خودش خادم و یکی هم میشه مثل ایشون….لااقل میذاشتی دو هفته از اون نماز مستحبی میگذشت
سعید هم گفت: آدمی که انقدر مذهبی ونماز خون باشه که پشت میز نماز بخونه انقدر عصبی و نامهربان و بیگذشت نمیشه
مهناز نوشت: شهربانو منصوریان کجاست؟ اینجا الان نظری ندارن؟
کاربری به نام یک دانشجو هم گفت: دور برداشتی آقای دبیر چه خبرته؟ توان شنیدن انتقاد رو نداری؟ پس خیلی بیجنبهای. سیره زندگی جهان پهلووان تختی رو مرور کن با خودت
انتهای پیام
امام خمینی «ره» می فرماید: خدا نکند انسان پیش از آن که خود را بسازد جامعه به او روی آورد و در میان مردم نفوذ و شخصیتی پیدا کند . که خود را می بازد ، خود را گم می کند.
گاهی علم توحید هم انسان را به جهنم می فرستند ، گاهی علم عرفان انسان را به جهنم می رساند.
سازندگیهای روحی مقدم بر همه سازندگیهاست ، جهاد سازندگی از خود افراد باید شروع بشود .