دور ریز غذا در ایران برابر با 10 كشور اروپایی
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان فارس معتقد است كه ميزان آبي كه با ضايعات كشاورزي در ايران تلف ميشود بيش از آب مصرفي صنعت و شرب بوده و از طرفي دورريز غذا در ايران با 10 كشور اروپايي برابري ميكند.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ايسنا از استان فارس، جمال رازقي صبح دوشنبه در مراسم بزرگداشت روز جهاني غذا در شيراز گفت: همه ساله 9.3 ميليارد مترمكعب آب براي ضايعات محصولات كشاورزي مصرف ميشود و حال آنكه مصرف آب بخشهاي شرب و صنعت 7 ميليارد مترمكعب است.
وي يادآور شد: ميزان آبي كه در ضايعات محصولات كشاورزي مصرف ميشود معادل نيمي از آب شيريني است كه رودخانههاي كرخه، كارون و جراحي به خليج فارس ميريزند.
رازقي همچنين حجم زباله توليد غذايي توليد شده در كشور را معال 60 درصد درآمد نفتي كشور دانست و گفت: ميزان دور ريز غذا در ايران با 10 كشور اروپايي برابري ميكند بهطوريكه ضايعات موادغذايي در ايران معادل 35 ميليون تن در سال و در اتحاديه اروپا با 27 كشور عضو، حدود 90 ميليون تن است.
او ارزش ضايعات غذايي كه ايرانيان به سطلهاي زباله ميريزند را 15 ميليارد دلار در سال دانست و گفت: با توجه به اينكه همه ساله 1.3 ميليارد تن غذا در جهان هدر ميرود، كه بيشتر آنها ميوه، سبزي، ماهي و غلات است. ايران بهتنهايي 2.7 درصد از اين ضايعات را توليد ميكند.
رازقي بيشترين ميزان ضايعات مواد غذايي در ايران را مربوط به نان، ميوه، سبزيجات و برنج دانست و گفت: در جهان 900 ميليون نفر از گرسنگي رنج ميبرند كه با استفاده از 1.3 ميليارد تن غذاي ضايعاتي ميتوان 800 ميليون نفر از آنان را سير و گرسنگي را تقريبا ريشهكن كرد.
او با يادآوري اينكه ضايعات غذا در كشورهاي توسعه نيافته بيشتر مربوط به فرآيند برداشت تا فرآوري و ناشي از توسعه نيافتگي صنايع و بخش توليد است، گفت: اين موضوع در كشورهاي توسعه يافته و صنعتي، بيشترين ضايعات مربوط به خردهفروشيها و مصرف كنندگان نهايي است.
رازقي با اشاره به اينكه آمارهاي ارائه شده مربوط به فائو است، گفت: براساس آمار رسمي مركز آمار ايران بيش از 190 هزار نفر در حوزه صنايعغذايي كشور فعال هستند و ميزان صادرات اين صنايع حدود 4.5 ميليون دلار و تعداد واحدهاي صنعتي فعال در اين بخش حدود 14 هزار واحد برآورد شده است.
او گفت: فعالان صنايع غذايي كشور اعتقاد دارد كه تنها با توسعه بازارهاي منطقهاي امكان صادرات محصولات غذايي به ميزان 40 برابر صادرات فعلي امكانپذير خواهد بود.
اين فعال صنعتي با يادآوري اينكه در ميان بنگاههاي صنعتي بيشترين اشتغال را واحدهاي صنايع غذايي با سطح اشتغال 10 نفر و بيشتر به خود اختصاص دادهاند، گفت: صنايع غذايي 180 هزار اشتغال و صنايع موتوري و خودرو سازي 130 هزار اشتغال در كشور ايجاد كردهاند.
رازقي گفت: بخش كشاورزي با در اختيار داشتن 16.8 درصد اشتغال و سهم 12 درصدي در توليد ناخالص داخلي به همراه صنايعغذايي بيشترين سهم را در اشتغال كشور داشته و قادر به حل بسيار از مشكلات اقتصاد هستند.
رئيس اتاق بازرگاني شيراز همچنين با طرح انتقاد از رئيس دانشگاه علوم پزشكي گفت: طرحي در دولت قبل بهعنوان دنده عقب صنعت غذايي كشور اجرا و حركت به سمت ايجاد و توسعه ماستبنديهاي قديمي انجام شد كه متاسفانه در اين دولت هم ادامه پيدا كرد.
رازقي گسترش واحدهاي لبني سنتي را مغاير با اصول مد نظر استاندارد و سلامت دانست و گفت: متاسفانه اين موضوع در كارگروه سلامت استان فارس و با نظر مساعد رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز تصويب شد حال آنكه شاهد تعطيلي تعدادي از واحدهاي صنعتي صنايع لبني در اين استان هستيم.
او با تصريح اينكه اتاق بازرگاني شيراز در مقابل اين حركت مقاومت خواهد كرد، اين اقدام را هدر دادن سرمايههاي كشور خواند و گفت: اين همه واحدهاي توليدي صنايع لبني وجود دارد كه ميتواند موادي نظير ماست را با هر بافت و عطر و طعمي توليد كند. احياء ماستبنديهاي سنتي و رسميت بخشيدن به فعاليت آنها ظلمي است به فعالان اين صنعت.
رازقي همچنين از كيفيت نانهاي توليد شده در استان فارس و شيراز بهشدت انتقاد و تاكيد كرد كه امروز در حاليكه مردم فارس دسترسي به نان سالم ندارند، قيمت نان در اين استان گرانتر از تمام كشور است.
رئيس اتاق بازرگاني شيراز همچنين امتياز دادن به واحدهاي صنعتي يا PRPS را ظلمي به صنايع و فعالان صنعتي دانست و خواستار توجه به اين موضوع شد.
انتهای پیام