خرید تور تابستان

پروژه‌های ناتمام گیلان

سایت گیل خبر (گیلان) نوشت: «مشکلات ریز و درشت استان گیلان که از سال‌های دور تا کنون برجای مانده و در سال‌های اخیر بر آن افزوده شده است، علاوه بر برنامه‌ریزی و کار کارشناسی، نیاز به همت و اراده لازم و کافی برای حل و فصل دارند؛ مشکلاتی که می‌توان امیدوار بود که با حضور استاندار جدید گیلان در کوتاه و یا میان مدت به آن‌ها رسیدگی و حل شوند.

در سلسله گزارشاتی با عنوان «مطالبات از استاندار جدید گیلان»، قصد داریم به موضوعاتی بپردازیم که با دستور و پیگیری هادی حق‌شناس استاندار جدید گیلان، در کوتاه‌مدت و میان‌مدت تا حد قابل قبولی می‌توانند به سرانجام برسند و رضایت گیلانیان را به همراه داشته باشد.

در چهارمین گام به سراغ کلکسیون پروژه‌های ناتمام در استان گیلان رفته‌ایم:

در طول سالیان اخیر بارها شاهد پروژه‌های عظیمی بوده‌ایم که بدون برنامه‌ریزی‌های واقع‌گرایانه و تفکر در خصوص اعتبارات مورد نیاز، توسط مسئولان وقت آغاز شده‌اند و در نهایت بلاتکلیف مانده‌اند. به نظر می‌رسد پروژه‌های ناتمام به بخشی از هویت مسئولان استان گیلان تبدیل شده‌اند. هفته گذشته نیز گیل خبر در مطلبی اختصاصی، به وجود ۴۲۲ پروژه بزرگ ناتمام در استان گیلان پرداخت که برای تکمیل شدن نیازمند اعتباری بالغ بر ۴۷ هزار میلیارد تومان هستند؛ در همین راستا، قرار است در این مطلب به واکاوی برخی از برجسته‌ترین پروژه‌های ناتمام استان گیلان بپردازیم.

بر اساس داده‌های رسمی، بیش از ۲۲۰۰ پروژه ناتمام در سطح استان گیلان وجود دارد که قدمت برخی از این پروژه‌ها مانند مصلی انزلی، به بیش از چهار دهه می‌رسد. اما تنها مشکل این پروژه‌های ناتمام، منظره نامطلوبی نیست که به ساکنان و مسافران گیلان ارائه می‌دهند؛ مشکل اصلی در از بین رفتن اعتماد مردم نسبت به مسئولان و مقامات دولتی نهفته است.

کتابخانه مرکزی رشت

این کتابخانه که لقب بزرگ‌ترین پروژه فرهنگی و بزرگ‌ترین کتابخانه شمال کشور را یدک می‌کشد، بیش از ۲۰ سال است که ناتمام مانده است. نکته جالب توجه در مورد این پروژه عظیم با مساحت ۸۱۵۳ مترمربع، این است که یک بار در سال ۱۴۰۰ به دست معاون وقت رئیس جمهور افتتاح شد. با این حال، از زمان آن افتتاحیه نمایشی تاکنون، این کتابخانه همچنان بلااستفاده باقی مانده است.

این افتتاحیه که گویا صرفاً برای نمایش و به نام خود تمام کردن پروژه بود، نتیجه‌ای جز رزومه‌سازی مسئولان و کاهش اعتماد مردم به دولت نداشت. کلنگ ساخت این کتابخانه در سال ۱۳۸۳ زده شد و هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی آن حدودا بیش از ۹۰ درصد برآورد می‌شود. علی‌رغم وعده‌های اسدالله عباسی، استاندار سابق گیلان مبنی بر بهره‌برداری از این کتابخانه تا انتهای هفته دولت امسال، هنوز این وعده به سرانجام نرسیده و آینده این پروژه همچنان نامعلوم است.

بیمارستان جنرال لاکان

بیمارستان لاکان که قرار است اولین بیمارستان جنرال استان گیلان باشد، با ظرفیت ۴۲۱ تخت به منظور برطرف کردن بخش بزرگی از نیازهای درمانی مردم استان طراحی شده است. ساخت این پروژه نیمه‌کاره، از سال ۱۳۸۸ آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال هزینه در بر داشته است. همچنین پیشرفت فیزیکی این بیمارستان حدود ۹۰ درصد برآورد شده است. با این حال، طبق وعده‌های استاندار سابق، افتتاح این بیمارستان قرار بود در هفته دولت امسال انجام شود، اما شهریور ماه نیز گذشت و بیمارستان افتتاح نشد.

به تازگی شنیده‌ها حاکی از آن است که افتتاح این بیمارستان به پایان آبان ماه امسال موکول شده است. وجود این بیمارستان از چند منظر برای استان ضروری است. نخست اینکه به طرز ناراحت‌کننده‌ای، گیلان تنها استان کشور است که بیمارستان جنرال ندارد. همچنین با توجه به اینکه گیلان یکی از استان‌های گردشگرپذیر کشور محسوب می‌شود، نیاز به افزایش نسبت تخت‌های بیمارستانی به جمعیت در این استان احساس می‌شود؛ اما متأسفانه گیلان در این زمینه ضعف مشهودی دارد و میزان تخت‌های بیمارستانی آن، کمتر از میانگین کشوری است.

مجتمع آدینه

مجتمع آدینه شاید نمادین‌ترین پروژه نیمه‌کاره استان گیلان باشد که حواشی پشت پرده آن جنجال‌هایی را به پا کرد و حتی رسانه‌های ملی نیز به آن پرداختند. این سازه، که قرار است بزرگ‌ترین مجتمع تجاری شمال کشور باشد، زیربنایی به مساحت ۱۲,۵۰۰ متر مربع دارد و شامل ۱۲۳۱ واحد تجاری است.

پروسه ساخت مجتمع آدینه از سال ۱۳۸۹ آغاز شد و از آن زمان تاکنون سرمایه‌گذاران و خریداران واحدهای تجاری این مجتمع بلاتکلیف مانده‌اند. در طول سال‌های اخیر بارها شاهد تجمع خریداران مقابل این مجتمع بوده‌ایم و پاسخ مسئولان چیزی جز وعده‌های محقق‌نشده برای افتتاح آن در آینده نزدیک نبوده است.

در آخرین وعده، ولی عادلی، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان گیلان، در مرداد ماه سال گذشته قول داده بود که واحدهای تجاری تا پایان سال ۱۴۰۲ به خریداران تحویل داده خواهد شد. نکته قابل تامل این است که این وعده‌های مکرر و عدم تحقق آن‌ها، نتیجه‌ای جز کمرنگ شدن اعتماد عمومی را به همراه نداشته است. بر اساس شنیده‌ها، مجتمع آدینه هم‌اکنون پیشرفت ۹۰ درصدی دارد، اما هنوز تکلیف تحویل آن به خریداران مشخص نیست.

پل ورودی فومن

پل ورودی فومن، با قدمتی بیش از بیست سال، سال‌هاست که به وصله ناجور این شهر زیبا و تاریخی تبدیل شده است. این پل که در قالب کنارگذر جنوبی رشت – سراوان ساخته شده، در زمان آغاز ساخت، چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شده است. اما تا کنون هیچ دستگاهی در خصوص این هزینه و نتایج آن پاسخگو نبوده است.

به همین دلیل، در شهریور امسال، دادستان شهرستان فومن، خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور را برای ارائه توضیحات به دفتر خود احضار کرد. حال، پس از گذشت قریب به دو ماه از این جلسه، باید منتظر ماند و دید چه نتایجی حاصل خواهد شد و آیا این پل هرگز تکمیل خواهد شد یا خیر.

بزرگراه امامزاده هاشم، خمام، انزلی

این بزرگراه که کلنگ ساخت آن در سال ۱۳۹۰ به زمین زده شد، قرار بود کریدور شمال – جنوب را تکمیل کند. طول این بزرگراه ۸۰ کیلومتر برنامه‌ریزی شده و برای آن، اعتبار اولیه‌ای معادل ۳ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ملی و حوزه معاونت اقتصاد حمل و نقل، تخصیص یافت. اما روند ساخت آن پس از مدت کوتاهی به طور کامل متوقف شد.

در سال ۱۳۹۰، برای اتمام پروژه به اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریالی نیاز بود، اما اکنون این رقم به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. بلاتکلیفی این پروژه مشکلات فراوانی برای صاحبان املاک واقع در مسیر و حریم بزرگراه ایجاد کرده است؛ به گونه‌ای که این زمین‌داران از خرید و فروش املاک خود منع شده‌اند و باید تا زمان روشن شدن وضعیت پروژه منتظر بمانند. زمان اتمام این پروژه نیز همچنان نامشخص است.

پروژه‌های ناتمام دیگر

پروژه فاضلاب لاهیجان که از ۲۰ سال پیش آغاز شده، تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است. همچنین، مجتمع فرهنگی لاهیجان با قدمت ۲۷ ساله، تنها ۵۰ درصد تکمیل شده و پروژه فاضلاب سیاهکل در ۲۷ سال اخیر فقط ۱۰ درصد پیشرفت کرده است. مصلی انزلی نیز از زمان شروع ساخت آن ۴۴ سال می‌گذرد و وضعیت آن همچنان نامشخص است. دیگر پروژه‌ها مانند پل سه راه شفت، سد پلرود، سد شفارود و بسیاری از موارد دیگر، نمونه‌هایی از ۲۲۰۰ پروژه ناتمام استان گیلان هستند. پروژه‌هایی که بنظر می‌رسد، نام “پروژه ناراضی سازی مردم” برای آن‌ها مناسب‌تر باشد.

انتظار افکار عمومی از استاندار جدید، آن است که با اولویت‌بندی کارشناسی شده بر اساس نیاز‌های روز گیلان، پیش از تعریف پروژه‌های جدید، نیم نگاهی به آن دسته از پروژه‌های ناتمام استان داشته باشد که تا حد زیادی تکمیل شده‌اند.

شاید با این دستور استاندار، بتوان پس از سال‌ها شاهد بهره‌برداری از بسیاری از پروژه‌های کوچک و بزرگ استان گیلان باشیم.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. مثل اینکه کمربندی انزلی فراموش شده ویا اینکه افتتاح شده ما خبر نداریم آقای استاندار از زمان نمایندگی شما در انزلی کماکان این شری که دامن مردم انزلی را گرفته که نامش کمربندی است و زمین‌های مردم بلاتکلیف رها شده را از قلم ندازید

  2. در رابطه با پروژه‌های نیمه کاره استان باید به یازده پروژه جمع آوری وخطانتقال واحداث ایستگاههای پمپاژ واحداث وتکمیل تصفیه خانه های فاضلاب یازده شهر و همچنین تکمیل طرح‌های آبرسانی به پنج شهرغرب استان(فومن،شفت،صومعه سرا،گورابزرمیخ وتولم شهر و همچنین تکمیل طرح‌های آبرسانی به کلاچای،رودسر وچابکسر واحداث سدهای دیورش،پلرود ووونیزاشاره کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا