خرید تور تابستان

متن سخنرانی دانشجویی که در دیدار رهبری فرصت اظهارنظر نیافت

✅✅✅  برخورد سختگیرانه برخی نهادها با منتقدان، ردصلاحیت های تنگ نظرانه و یا برخی تصمیم گیری های غیرقانونی توسط مراجع فاقدصلاحیت قضایی و قانونی مانند حصر و ممنوع التصویری، عدم رعایت اصول دادرسی منصفانه به ویژه در برخی محاکم خاص و خصوصا در پرونده های سیاسی،از زمره چالش هاست

متن سخنرانی آمده شده‌ی «کوروش دستپاک»، فعال دانشجویی (دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبحشی و نماینده مدیران مسوول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت بهداشت) که فرصت طرح شدن در دیدار رمضانی دانشجویان با رهبری نیافت [لینک]، برای انتشار در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است که در پی می‌آید:

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لَقَدْ کرَّمْنا بَنی آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّیباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلی کثیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضیلاً

هیچ مکتبی به قدر اسلام، ارزش و کرامت انسان را والا نمی‌داند. یکی از اصولی که همیشه در معرفی اسلام مطرح شده، اصل تکریم انسان است و انسان بماهو انسان دارای کرامت دانسته شده است. در این میان نه تنها فرقی بین موافقین و مخالفین وجود ندارد، بلکه همواره توصیه شده که کرامت و حقوق انسانی تمامی شهروندان – چه دور و چه نزدیک – به نیکویی رعایت شود؛ همچنان که امیرالمؤمنین فرموده‌اند: «از تو خواسته‌اند که حق همه را، اعم از دور ونزدیک، نیکو رعایت کنی».

لذا هرچند که در هر حکومتی، عده‌ای دیدگاه‌های مخالف و یا متفاوت داشته، اما حفظ شأن و جایگاه انسانی ایشان، شاخصه بارز و وجه ممیز میان حکومت اسلامی و حکومت‌های طاغوتی است. از این رو به نظر می‌رسد شایسته‌ترین دفاعی که امروز در برابر خشونت به نام اسلام و اسلام ارتجاعی می‌توان داشت، ارائه چهره‌ای است که نه تنها در تلاش برای حذف مخالفین و یا طرد و انزوای اشخاص و دیدگاه‌های متفاوت نیست، بلکه تمامی هم و غم خود را صرف تکریم ارزش‌ها و حقوق انسانی و تأمین آزادی‌های همه اشخاص و دیدگاه‌ها می‌کند.

در راستای حفظ کرامت انسانی، رعایت حقوق تمامی شهروندان فارغ از دیدگاه و کنش‌های سیاسی-اجتماعی، برابری در امکان استفاده از موقعیت‌های اجتماعی مانند شغل، مسکن و آموزش رایگان، بهره مندی از حقوق و آزادی‌های سیاسی – اجتماعی مانند آزادی عقیده و بیان و فعالیت اجتماعی، مصونیت از هرگونه تجسس و تعرض غیرقانونی، حق دسترسی آزاد به اطلاعات و حق برخورداری از دادرسی منصفانه، دغدغه اصلی بسیاری از دلسوزان نظام و انقلاب است.

با این وجود امروزه متأسفانه بسیاری از رویه‌های جاری در کشور، خواسته یا ناخواسته، سبب ساز نقض کرامت انسانی بسیاری از شهروندان شده است؛ گزینش‌های سلیقه‌ای و سختگیرانه، سهمیه بندی قومیتی یا جنسیتی برسر راه دستیابی به فرصت‌های اجتماعی، محدودیت سازی‌های بلاوجه در تأسیس یا عضویت افراد در تشکل‌ها یا برگزاری اجتماعات یا شرکت تمامی اقشار اجتماع اعم از زن و مرد در برنامه‌ها و رویدادها، برخورد سختگیرانه برخی نهادها با منتقدان، ردصلاحیت های تنگ نظرانه و یا برخی تصمیم گیری‌های غیرقانونی توسط مراجع فاقدصلاحیت قضایی و قانونی مانند حصر و ممنوع التصویری، عدم رعایت اصول دادرسی منصفانه به ویژه در برخی محاکم خاص و خصوصاً در پرونده‌های سیاسی، عدم امکان دسترسی عموم به اطلاعات عمومی دستگاه‌های حاکمیتی و یا مؤسسات عمومی و…، از زمره چالش‌هایی است که دلبستگان به نظام و انقلاب را نگران کرده است.

البته در فضای دانشگاهی، که جنابعالی همواره بر آزاداندیشی و تحمل و رواداری در آن تأکید فرمودید، وضعیت به مراتب نگران کننده‌تر است. دانشجویی که علیرغم مشکلات روزمره زندگی و در انتخاب میان منافع شخصی و خیر و صلاح عمومی، هزینه‌های مادی و معنوی فعالیت اجتماعی را با انگیزه پیشرفت کشور و اعتلای نظام جمهوری اسلامی به جان می‌خرد، طبعاً می‌بایست مورد تکریم ویژه مسئولان قرار گیرد. اما برخوردهای سخت و نامناسب قضایی و امنیتی با فعالان و فعالیت‌های دانشجویی در عرصه‌های مختلف، سنگ اندازی یا مانع تراشی‌های غیرقانونی در صدور مجوز فعالیت برای تشکلها و یا امتیاز انتشار برای نشریات دانشجویی، عدم پاسخگویی به درخواست‌های تأسیس اتحادیه تشکلهای اسلامی علیرغم گذشت حدود یک سال، نظارت‌های غیرقانونی و سلیقه‌ای پیشینی بر برنامه‌ها و یا نشریات دانشجویی، عدم صدور مجوز برگزاری برنامه‌های دانشجویی دارای کلیه شرایط قانونی، فضای آزاداندیشی و انتقاد آزادانه و طرح افکار گوناگون در دانشگاه را تضعیف کرده است.

تصمیم گیری درباره فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در نهادهای غیردانشگاهی و عدم استقلال نهاد آموزش عالی در این خصوص، در کنار نبود نگاه مشارکت جویانه به فعالان دانشجویی برای شرکت در این تصمیم گیری‌ها، موجب شده مقررات و مصوبات موجود در این عرصه پر ایراد، ناکارآمد و عقب مانده باشد. نقش آفرینی غیرهمدلانه و سلیقه‌ای و بعضاً رفتارهای غیرقانونی و غیردانشگاهی و یا کارشکنی‌های برخی مسوولان دولتی و یا منتسبین به شما در دانشگاه‌ها، مسیر فعالیت دانشجویی را ناهموار کرده است. البته در این میان نباید از نقش برخی تقسیم بندی‌های خلاف واقع فعالان دانشجویی به منظور حذف بخشی از جریانات دلسوز در دانشگاه‌ها که البته انتقاداتی نیز نسبت به برخی امور دارند، غافل شویم.

در کنار این مشکلات، بی تفاوتی، یأس و یا بی دغدغگی در نسل جوان، آفتی جدی است که بارها مورد تأکید شما قرار گرفته است. پژوهش‌های اجتماعی، حکایت از شیوع بی تفاوتی در میان جوانان دارد. امروز بخش مهمی از جامعه جوان در ایران با وضعیتی روبه روست که صاحب نظران آن را جامعه نظاره گر یا منفعل می‌نامند. در چنین وضعیتی، دغدغه مندی از بین رفته یا به حاشیه می‌رود و بی تفاوتی و منفعت طلبی شخصی تبدیل به یک ارزش و هنجار فراگیر می‌شود. این مجموعه عوامل به تدریج باعث رواج فضای رکود و رخوت در دانشگاه‌ها شده است.

از سوی دیگر در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، دیدگاه‌های مختلف، خود را به مردم معرفی و در معرض آرای ایشان قرار دادند. نتیجه، با رأی اکثریت مردم، انتخاب دیدگاهی بود که ایده‌های دانشگاه امن، بسط و گسترش حقوق دانشجویی، نگاه مشارکت جویانه به دانشجویان، تقویت فضای چندصدایی و حمایت از آزادی‌های قانونی تمامی جریانات و دیدگاه‌ها در دانشگاه را دنبال می‌کرد. لذا انتظار این است که اکنون که رأی و نظر مردم و دانشجویان، بر تحقق این شعارها قرار گرفته، دیگر نهادها نیز با خواست عمومی مردم همراه شده و زمینه‌های لازم برای حمایت همه جانبه از تمامی دیدگاه‌ها و جریانات فعال در دانشگاه فراهم شود تا انشاالله بستری مناسب برای پیگیری و تحقق مطالبات عمومی ایجاد گردد.

رهبر انقلاب

سالهاست که رویه حسنه دیدار دانشجویان با جنابعالی با تأکید شما برگزار می‌شود. من به عنوان یک فعال دانشجویی، از اینکه می‌بینم امسال نیز به مانند قبل، بخش مهمی از فعالان دانشجویی دلسوز و پایبند به آرمان‌های انقلاب اما با دیدگاه‌های متفاوت و یا منتقد، از داشتن فرصت برابر برای اظهارنظر در این تریبون بی‌بهره‌اند گله مندم، اما به هرروی معدود صداهای متفاوتی که در این سالها فرصت اظهارنظر یافتند، غالباً از نقض حقوق منتقدان و مخالفان و تهدید آزادی‌های عمومی شهروندان گفتند ولی همچنان این دغدغه برای بخش قابل توجهی از فعالان دانشجویی پابرجاست. لذا خواهشمندم بفرمایید یک دانشجو چگونه می‌تواند با حفظ طرز فکر و دیدگاهش، در مصونیت از انواع تعرضات غیرقانونی و تنگ نظرانه، به وظیفه دغدغه مندی و تعهد اجتماعی‌اش عمل نماید؟

والسلام علیکم و رحمت الله

مدیریت حذفی تریبون‌های دیدار دانشجویان با رهبری

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. روشن تر از روز ، روشن است که عدم بهره مندی از فرصت قرائت این متن توسط جناب دستپاک ، تعمدی و با برنامه ریزی قبلی بوده است!

    6
    2
  2. به نظرم ذكر برخي موارد از جمله حصر موجب جلوگيري از بيان آن شده است چرا كه رهبري بايد درباره آن موضع گيري مينمودند و شاید عامل مسایل بعدي در فضاي جامعه مي شد.

    3
    1
    1. موافقم که طرح حصر و همچنین ممنوع‌التصویری (سید محبوب اصلاحات) موجب جلوگیری از اظهار این فعال دانشجوئی شد؛ ولی سوال اینست که آیا همین جلوگیری از بیان این فعال دانشجوئی مطابق با قانون اساسی و اهداف انقلاب هست و یا انحراف در اهداف انقلاب؟
      اینجاست که فرمایشات سید محبوب اصلاحات، خاتمی عزیز بابت ایجاد اصلاحات در توزیع قدرت ضروری به نظر می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا