«واعظی جلوی ارتباط ما را با دفتر رئیسجمهور بسته است»
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: شرایط ما از سال ۹۲ بهتر شده است هرچند که مطلوب نیست ولی با این همه، شرایط ما روبه جلو است هرچند که آقای واعظی جلوی ارتباط ما را با دفتر رئیسجمهور بسته است و جهانگیری را میخواهند محدود کنند ولی شرایط ما رو به جلو و رو به بهبود است.
به گزارش جماران علی شکوریراد گفت: اصلاحطلبی عنوانی نیست که افراد برای خود انتخاب کنند، بلکه روشی است که افراد براساس آن روش میتوانند اصلاحطلب شوند که شاخصه آن قانونگرایی، قانونمداری، پاکدستی و… است.
وی با اشاره به ۱۶ آذر سال ۳۲ اظهار داشت: اعتراض دانشجویان در زمانی رخ داد که فضای خفقان در کشور حاکم شده بود. سه دانشجو در آن زمان به شهادت رسیدند. در ابتدای انقلاب حزب توده مدعی بود احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا تودهای بودهاند و البته شریعترضوی مسلمان بوده است. این به خاطر آن است که حزب توده چپ بود و هر کسی میخواست اعتراض کند، چپ میشد.
این عضو اسبق دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه در دوران انقلاب، دکتر شریعتی تفکر انقلابی و تبیین انقلابی از اسلام را عرضه کرد، تصریح کرد: تفکر انقلابی شریعتی برای بسیاری از دانشجویان جذاب بود و این مسئله موجب شد تا دانشجویان به طرفداری انقلاب اسلامی گرایش پیدا کنند. انقلاب اسلامی نه تنها در ایران بلکه در جهان پایانی بر انقلابهای سوسیالیستی و کمونیستی بود.
شکوریراد با اشاره به تسخیر سفارت امریکا خاطرنشان کرد: در آن زمان اگر میخواستی یک دانشجوی مخالف با تسخیر را پیدا کنی اگر با ذرهبین هم دنبال فردی میگشتی بازهم یک نفر را پیدا نمیکردید. برخی اشتباه میکنند که حوادث دیروز را براساس گفتمان امروز تحلیل و ارزشگذاری میکنند.
وی نقش دانشجویان را در پیروزی خاتمی در دوم خرداد مهم دانست و ابراز داشت: در آن زمان هم باید با ذرهبین دانشجوی مخالف اصلاحات میگشتی ولی متاسفانه به دلیل خدمت دانشگاه حادثه ۱۸ تیر رخ داد و سپس دانشجویان به ناحق به زندان افتادند و برخی دانشجویان عاصی از این وضعیت به ناحق طرح اشتباه عبور از خاتمی را مطرح کردند و نتیجه آن به پایان رسیدن دوره اصلاحات و روی کار آمدن دورانی بود که زیر ضرب کسانی قرار گرفتند که دولت را برعهده گرفته بودند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه دوره دولت هشت ساله احمدینژاد درسی بود که ما بدانیم در قبال تحولات اجتماعی چگونه موضعگیری کنیم، عنوان کرد: ما دوره احمدینژاد را به همه سیاهیاش عبور کردیم و از اصلاحات به بهبود خواهی عدول کردیم. ما میدانستیم روحانی اصلاحطلب نیست ولی از او حمایت کردیم چون میدانستیم جامعه پذیرای یک اصلاحطلب نیست.
شکوریراد با بیان اینکه ما در سال ۹۱ فکر میکردیم شرایط آنقدر تیره و تار است که مجالی برای ما نمیگذارد، یادآور شد: جوانان به ما نشان دادند که چه کنیم و امید داشته باشیم. این جوانان بودند که به دنبال تغییر بودند و این امید آنها بود که ما را مجاب به حضور در انتخابات کرد. ما از یک کاندیدای غیراصلاحطلب حمایت کردیم. رویکرد ما اصلاحطلبانه و تاکتیک ما بهبودخواهی بود. عدول ما به بهبودخواهی همراه با دستاورد بود و آن پیروزی کاندیدایی بود که برخی از خواستهها ما را هم مطرح کرده بود و به ما نزدیک شده بود.
وی با تاکید بر اینکه اکنون ما به دنبال بهبودخواهی هستیم، بیان کرد: کسانی که به این شرایط توجه نکنند و بخواهند سیاستورزی را در سطح اصلاحطلبانه یا تحولخواهانه داشته باشند، کارشان نتیجهای ندارد. من آمدهام بگویم قدر شرایط امروز را بدانیم و دستاوردهای خود را انکار نکنیم. روحانی دستاورد خود ماست. مجلس، شورای شهر و شهردار امروز دستاورد ماست و ما نباید این دستاوردها را از بین ببریم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه روحانی کاندیدای مطلوب من نیست ولی انتظارات ما باید براساس واقعیات باشد، گفت: شما میگویید ۲۰۰ نفر امسال ستارهدار شدند. ما هم اعتراض داریم. خانم منصوری و چند نفر دیگر از اعضای حزب اتحاد هم ستارهدار شدند ولی نباید به خاطر یک مسئله دستاوردهایمان را انکار کنیم.
شکوریراد ادامه داد: فراکسیون امید فراکسیون دوم خرداد مجلس ششم نیست. مجلس ششم تکرار شدنی نیست ولی شما رسایی، زاکانی و قدوسی را بیرون انداختهاید. بله شما اگر میخواستید نمایندگان واقعی خود را انتخاب کنید مجلس ششم تکرار میشد، ولی نگذاشتند و شما براساس آنچه بود انتخاب کردید.
وی با بیان اینکه دانشجو را آرمانخواه میدانم، اظهار داشت: اگر دانشجو آرمانخواه نباشد و فریاد نزند، دل ندارد ولی نباید این فریاد را به کسی بزنیم که لزومی ندارد. در مورد وزیر علوم، روحانی از فرجی دانا شروع کرد و به غلامی رسید. این عدول بود ولی میدانیم نگذاشتند. اگر روحانی گفت اینها انتخاب خودم بودند. او چاره دیگری ندارد مگرنه دیگر نمیتواند دولت را اداره کند ولی حالا باید وزیر بیست و یکم را رد کنیم تا به نفر بیست و دوم برسد.
این نماینده مجلس ششم با بیان اینکه باید مطالبهگر بود، تصریح کرد: دانشجو باید مطالبهگر باشد ولی باید این را هم بگوید روحانی با همه انتقادات از تو حمایت میکنم تا کسانی که درصدد انداختن تو هستند امیدوار نشوند. رابطه ما با روحانی انتقاد و اتحاد است. شما میتوانید رساتر از من از روحانی انتقاد کنید ولی فکر نکنید فردا هم همینطور فکر میکنید.
شکوریراد با پرهیز دادن دانشجویان نسبت به مطلقانگاری خاطرنشان کرد: ما در شرایط دشواری هستیم. اصلاحطلبان هوشمندانه توانستند دایره شمول خود را گسترش بدهند و به اکثریت جامعه تبدیل شوند و اگر اتحاد و انسجام خود را از دست بدهیم کسی بدتر از احمدینژاد بر ما حاکم میشود.
وی با بیان اینکه در کشوری که انتخابات محل اثر است باید حرفمان را به حرف اکثریت جامعه تبدیل کنیم، ابراز داشت: زمانی عدهای شعار میدادند باید در جامعه مدنی زندگی کنیم و نسبت به دولت اصلاحات انتقاد میکردند ولی وقتی دولت اصلاحات رفت فیتیله جامعه مدنی هم پایین کشیده شد. در جامعهای که انتخابات منشا اثر است باید تبدیل به اکثریت شد و برای این کار باید دایره شمول خود را گسترش دهیم و اگر شکاف رخ دهد، شکست میخوریم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران تاکیدکرد: طرف مقابل بی سر و شکستخورده و سرخورده است و نمیتواند به ما ضربه بزند بلکه اختلاف و شکاف درونی میتواند ما را شکست بدهد. طرف مقابل توان شکست دادن ما را ندارد.
شکوریراد با بیان اینکه مجلس دهم از مجلس ششم بدتر است ولی مجلس دهم از مجالس هفتم و هشتم و نهم به مراتب بهتر است، عنوان کرد: باید از فراکسیون امید حمایت کرد و باید آنها را تقویت و حمایت کرد. شرایط ما از سال ۹۲ بهتر شده است هرچند که مطلوب نیست ولی با این همه، شرایط ما روبه جلو است هرچند که آقای واعظی جلوی ارتباط ما را با دفتر رئیسجمهور بسته است و جهانگیری را میخواهند محدود کنند ولی شرایط ما رو به جلو و رو به بهبود است.
وی با پرهیز دادن دانشجویان نسبت به مطلقانگاری گفت: در دورانی فکر میکردیم یا سفید یا سیاه؛ ولی ما هزینه آنها را دادیم و یاد گرفتیم مطلقانگاری کنیم. یاد گرفتیم خاکستریهایی هم هستند که باید آن را مورد توجه قرار داد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه کسانی که روبروی اصلاحات بودند متشتت و پراکنده و وارفته هستند، اظهار داشت: صحبتهای احمدینژاد جدید نیست بلکه او از همان ابتدا همین بود. تا زمانی که احمدینژاد این روشها را علیه اصلاحطلبان به کار میبست، اصولگرایان برایش هورا میکشیدند ولی اکنون که علیه آنهاست علیهاش شدهاند و میگویند او لات و گندهگو است.
شکوریراد با بیان اینکه اصلاحطلبان در شرایط کنونی نجیبانه برخورد میکنند، تصریح کرد: ما از سالها قبل درخصوص مسائلی چون نحوه برخوردها، بازداشتها و… گفته بودیم ولی اکنون که احمدینژاد این حرفها را علیه رقیب ما میزند برایش کف نمیزنیم و به او نزدیک نمیشویم ولی تعجبآور این است که کسانی که از احمدینژاد برای حذف رقیب بهره بردند و رقیب خود را به انواع و اقسام متهم میکردند، در سال ۸۸ دم از فتنه سبز میزدند در حالی که فتنه سیاه بود.
وی ادامه داد: برخی دلسوزان از سالها قبل متوجه فتنه سیاه شده بودند اما امروز برخی از اصولگرایان اسیر کسانی هستند که زمانی بزرگان کشور نسبت به فتنه سیاه به آنها هشدار داده بودند و من نمیدانم چرا از حمایتشان توبه و عذرخواهی نمیکنند.
انتهای پیام
سلام،
اینها ، تمامآ واقعیات جامعه ماست که دکتر شکوری بیان کرده اند ! اما واقعیات تلخی است ! در 110 سال گذشته عین همین مصائب – حداقل چهار مرتبه برای ما مردم ایران رخ داده است ! اگر توجه شود – ریشه تمامِ این مصیبتهای تکراری هم در یک مطلب و نگرش خاص است ! تا تکلیف این نگرش خاص در سرزمین ما روشن نشود – آش همین است و کاسه همین ! وظیفه روشنفکران و روشن بینهای مردمی، خیلی سنگین است ! ما مردم ایران – باید طاعون زدایی بشویم !