سه نکته برای تأمل در اعتراض های اخیر
حجت الاسلام «رشید داوودی»، طلبه حوزه علمیه قم، در یادداشتی تلگرامی نوشت:
۱. در سالهای اخیر مهمترین ابزار قدرت و نظارت مردم، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بوده و هستند، مراقب باشیم اسیر خشم شب های نمادین و سطحی نشویم که پیامدش نه گشایش که انسداد است.
۲. ببینیم در این دو سه روز اخیر چه کسانی خود را مدافع مردم و #اعتراضات آنها میخوانند، آنگاه می توان حدس زد که در پشت پرده نمایش چه خبر است.
۳. به مردم عزیز و دوستان گرامی توصیه می کنم تا پیش از هر حرکت اعتراضی یا تحلیل درباره اتفاقات روزهای اخیر، به این دو نکته از سخنان دکتر #روحانی در همایش #حقوق_شهروندی (۲۸آذر۹۶) دقت کنید:
یک: خبر دکتر روحانی از تلاش ۵ماهه برای #فیلتر شبکه های مجازی :
“در طول این ۴، ۵ ماه گذشته، روزی نبوده که با ارگانها و دستگاههای مختلف در جلسات مختلف صحبت و بحث نکنم. هر روز میآمدند که آنجا را فیلتر کنیم و آن شبکه را ببندیم. میگفتم چرا؟ و ایرادی را پیدا کرده و میگفتند. آیا اگر یک راننده تخلف کرد، باید بزرگراهها را ببندیم؟ اگر قطار یکبار تصادف کرد آیا باید کل قطارها را جمع کنیم؟ این چه حرف واستدلالی است؟ مگر میشود در دنیای امروز، از فضای اینترنت خارج شد؟”
دو: اشاره دکتر روحانی به تلاش این روزهای برخی برای محدودسازی فضای مجازی:
“میدانم آقای جهرمی درجایی قرار گرفته اند که فشار زیادی وجود دارد واز اول دولت یازدهم ایستادگی کرد برای اینکه مردم بتوانند ارتباط سهلی داشته باشند.این فشارها وجود دارد وما همچنان ایستادگی خواهیم کرد وایشان باید بایستد ومقاومت کند وهمه دولت پشت سر ایشان است.
این که لیسانسیه ای که ۱۴۰واحد حقوق را گذرانده با چه نمره ای بخواهد برای سرنوشت یک ملت با قلم تصمیم بگیرد، شدنی نیست.
این از حقوق مهم مردم است،حال اگر یک نفر در مصرف آب اسراف کرد قاضی میتواند دستور دهد آب شهر را قطع کنند؟ نمی توان ملتی را از آب خوردن محروم کرد چون یک نفر تخلف کرده است.باید با متخلف برخورد کرد.
وظیفه مهمی بر دوش وزارت ارتباطات قرار دارد،… این حق بزرگ ملی است که از آن باید حراست کنیم و تا روزی که حیات داشته باشم و رییس جمهور باشم نخواهم گذاشت اینکار در کشور انجام شود وهمه کارهایی که میخواهد دولت انجام دهد با حمایت شما مردم امکان پذیر خواهد بود.”
وما عَلَيْنا إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِينُ(یس/۱۷)
پی نوشت:
۱. اعتراض حق مردم است همچنانکه پاسخگویی وظیفه مسوولان.
۲. ممکن است مردم احساساتی وهیجانی شوند، اما مسوولان نباید از تدبیر و عقلانیت خارج وتصمیم نادرست بگیرند.