نگاهی دوباره به نقاط مبهم ماجرای واگذاری اردوگاه شهید باهنر

زهرا چوپانکاره در اعتماد نوشت:

فروخته‌اند یا نفروخته‌اند؟ اواخر تیر بود که جریان فروش اردوگاه شهید باهنر تهران از سوی آموزش و پرورش را حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش و رییس فعلی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی مطرح کرد. در همان روزها آموزش‌وپرورش از وزیر گرفته تا معاون پشتیبانی و توسعه و مشاور اقتصادی مشغول به صدور جوابیه و توضیح شدند و هرگونه اقدام و قصد جهت فروش اردوگاه باهنر را رد کردند. حالا مدتی از این جوابیه دادن‌ها گذشته است اما نقاط مبهمی در این موضوع همچنان به جای خود باقی هستند که دیگر مسوولان آموزش و پرورش چندان علاقه‌ای به ورود بیشتر به آنها ندارند. منصور مجاوری، مشاور وزیر آموزش و پرورش در توضیحاتش در مورد به وثیقه گذاشتن ملک صحبت کرده بود و از سوی دیگر «علی‌اللهیار ترکمن» معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش گقت که اردوگاه باهنر به صورت اجاره به‌شرط تملیک واگذار است و پیگیری می‌کنیم تا اقساط وام دریافت شده ماه به ماه پرداخت شود. یکی از موارد ابهام همین «اجاره به شرط تملیک» است که اگر در قرارداد ذکر شده باشد چگونه می‌تواند واگذاری اولیه اردوگاه را رد کرد؟ در دو هفته گذشته نه معاونت حقوقی و نه معاونت توسعه و مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش حاضر به مصاحبه در این خصوص نشدند و مشاور وزیر هم اعلام کرد که در این خصوص اظهارنظری نمی‌کند.

ابهامات موجود در بحث واگذاری یا عدم واگذاری اردوگاه باهنر پیش از همه به مجلس کشیده شد. نمایندگان کمیسیون آموزش در روزهای گذشته با این موضوع درگیر بوده‌اند و به نظر می‌رسد حالا پرونده برای آنها تمام شده است. «محمد بیرانوندی» رییس کمیته آموزش و پرورش به «اعتماد» می‌گوید: «دغدغه ویژه همه دوستداران دستگاه تعلیم و تربیت است. من به عنوان رییس کمیته آموزش و پرورش به صورت خاص روی این موضوع دغدغه دارم و به‌خصوص این موضوع محل پرسش بسیاری واقع شد. این موضوع که مطرح شد ما از آموزش و پرورش توضیح خواستیم و نه یک بار و دو بار بلکه به‌کرات آمدند و توضیح دادند و جلسه آخر در اردوگاه باهنر برگزار کردند و در آنجا در مورد این سوال کردیم که تکلیف اردوگاه باهنر چیست؟ دوستان به تمام و کمال توضیح دادند که هرچند کم و زیادهایی در قرارداد شده، اما این‌طور نیست که فروشی در کار بوده باشد. ما هم می‌دانیم که سهل‌انگاری‌های حداقلی انجام شده اما در مجموع به‌شخصه سوال کردم و اطمینان پیدا کردم که تاکنون هیچ یک از اقساط عقب نیفتاده است، نزدیک به ۷ قسط اگر اشتباه نکنم، پرداخت شده و بعید می‌دانم در ادامه مسیر آسیبی در انتظار اردوگاه باشد.» او توضیح می‌دهد که سازمان برنامه و بودجه باید سالانه هزار میلیارد تومان از بدهی‌های آموزش و پرورش را تسویه کند: «فکر می‌کنم ۲ میلیارد و خرده‌ای از قسط‌ها باقی مانده باشد. آنچه من می‌دانم این است که قرار بر این بوده که سالی ۴ قسط پرداخت شود. سالی هزار میلیارد تومان باید در ۲ سال بپردازند و تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. از دوستان سازمان مدیریت هم در جلسه آخر حضور داشتند و گفتند که تاکنون هیچ قسطی عقب نیفتاده است و باقی هم به موقع پرداخت خواهد شد.»

اما به گفته بیرانوندی ماجرای اردوگاه باهنر شاید آنقدر که می‌گویند هم تمام‌شده نباشد، چون حتی از نگاه خوش‌بین نمایندگان مجلس هم در این قرارداد سهل‌انگاری‌هایی انجام شده از جمله در قیمت‌گذاری ملک. بیرانوندی می‌گوید که شاید کار به بازنگری و اصلاح برسد: « شک نکنید اگر بازنگری در دولت انجام شود ما هم پیگیری می‌کنیم. در جلسه گفتند که قرار است بازنگری‌هایی انجام شود چون مطرح شد که در بحث عرصه (زمینی که ساختمان روی آن بنا شده) و عیان (ساختمان و بنایی که روی عرصه ساخته شده است) به دلیل اضطراری که در کار بود، فرصت نشده تا این دو را محاسبه کنند، گاهی فقط عیان و گاهی فقط عرصه را محاسبه کرده‌اند و ممکن است اگر نیاز باشد پس از بررسی‌ها اصلاحیه بخورد. آن سهل‌انگاری‌هایی که گفتم در همین‌جا رخ داده که باید عرصه و عیان را در مجموع محاسبه می‌کردند تا ارزش واقعی ملک مشخص شود و این اتفاق نیفتاده است و ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشد.»

انتهای پیام

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. اگر فروش نرفته محاسبه دو باره قیمت چه صیغه ایست ، اگر ملک وثیقه است و اقساط هم بموقع پرداخت شده و میشود ؟!
    به گمان من تمام کسانی که اظهار نظر کرده اند سبیلشان به نحوی چرب شده است ، والا اینقدر زبان دور دهان نمی چرخاندند !!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا