خرید تور تابستان ایران بوم گردی

سیدحسن خمینی: گفت‌وگو تنها راه برون رفت از بن‌بست‌های اجتماعی است

سید حسن خمینی در بیانیه‌ای درباره‌ی حوادث اخیر کشور تاکید کرد که ما چاره ای نداریم جز اینکه همراه و همدوش یکدیگر زندگی کنیم. گفت و گو تنها راه برون رفت از بن بست های اجتماعی است.

به گزارش جماران، متن بیانیه‌ی حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در پی می آید:

بسمه تعالی

مایل بودم درباره «اتفاقات تلخ این روزها» پیش از این سخن بگویم، ولی به سبب آشفتگی فضای عمومی جامعه این امر را به زمانی مناسب تر واگذاشته بودم. اما امروز که رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (حفظه الله) از همگان خواستند تا درباره اتفاقات اخیر اظهار نظر کنند، به نظرم آمد تا چند جمله ای در این باره بنویسم:

۱- تردید نباید داشت که بین «اعتراض» که حق قانونی هر شهروند است، با «اغتشاش» که ریشه در دسیسه های دشمنان مردم دارد، تفاوت وجود دارد. اعتراض، نشان زنده بودن جامعه ای است که برخی از آسیب ها را بر نمی تابد، ولی آشوب و هنجارشکنی -آن هم وقتی توسط رسانه هایی عاری از دلسوزی برای ملت ایران بر آتش آن دمیده می شود-، ثمره ای جز حاکمیت افراطی گری و یا هرج و مرج ندارد. فراموش نکنیم که رسانه هایی که امروزه میدان دار ایجاد شقاق در میان ما شده اند یا تاریخی سراسر دشمنی با ما دارند و یا از جایی ارتزاق می کنند که همواره ایران و ایرانی را ضعیف و زبون خواسته است.

ما چاره ای نداریم جز اینکه همراه و همدوش یکدیگر زندگی کنیم. همه ما با هر سلیقه و نگاهی، یک ملت ایم؛ با سلایق متفاوت و با هدفی واحد. سربلندی کشورمان، با زندگی مسالمت آمیز با هم و ایستادگی در مقابل آنان که ذلت ما را می خواهند محقق می شود. باید با هم گفت و گو کنیم؛ جناح ها با مردم، و حاکمیت با آنانی که دیگر گونه می اندیشند. و صد البته تردید نکنیم که ستیز با دین و جنگ با آنچه در منظر مردم «ارزش دینی» شناخته می شود، همانند جنگ با آزادی و رفاه به یک اندازه ابتر و ناممکن است.

۲-گفت و گو تنها راه برون رفت از بن بست های اجتماعی است. روشن است که ما با اعتراض هایی یک دست مواجه نیستیم. و هر از چندگاه، گروهی کوچک یا بزرگ با سلیقه ای متفاوت ممکن است نسبت به سیاستی و یا رفتاری معترض باشد. در این جامعه، چه معترضین و چه بدنه ى حاکمیت گریزى از این ندارند که به گفت و گو با تمام شرایطش، که معقول ترین راه اصلاح است، تن در بدهند.

اگر از یکسو، شعارهای تند و خشمگینانه ثمری نمی دهد، اما مجموعه نظام هم باید گفت و گو با بخش های مختلف ملت را آغاز کند و شنیدن درد ایشان و در صورت لزوم معذرت خواهى از آنان را -که مدت مدیدى است کمرنگ و فراموش شده-ییاموزد.

طبیعی است که نتیجه این گفتگو نه ادامه «انعطاف ناپذیری در برخی روش ها و ارزش ها»، و نه مطابق با خواسته های تند ساختارشکنانه خواهد بود. و از همین گفت و گوهاست که میزان مجاز انعطاف و تعریف ساختارشکنی به دست می آید.

۳- امروز دردهای مختلفی بر جان مردم سنگینی می کند که مهم ترین آنها بحث معیشت و مشکلات اقتصادی است. حل هر مشکلی در حوزه های دیگر محتاج اصلاح در امور اقتصادی است. دولت مردان باید بدانند که اگر نتوانند مشکلات اقتصادی را برطرف کنند همواره زمینه آشوب ها و سوء استفاده اجانب را فراهم آورده اند.

۴-بخش زیادی از اعتراض و دلخوری های مردم ناشی از بسته بودن راه های قانونی اعتراض و در صورت لزوم تغییر قانونی برخی قوانین و سیاست هاست. شک نباید داشت که باز کردن مسیر حضور همه سلیقه ها در ارکان حکومت، راه دشمنان را سدّ می کند. برای اینکه ظرفیت حضور آمریکا و رژیم غاصب اشغالگر و ایادی آنها را کم کنیم، باید ظرفیت نظام را در مشارکت همه سلایق در تقنین و اجرا فراهم کنیم.

۵-شخص رهبر انقلاب اسلامی که علاوه بر جایگاه حقوقی از ویژگی های ممتاز اخلاقی برخوردارند و از سرآمدان روزگار خود هستند، برای همه کسانی که با معظم له از دور یا نزدیک آشنایی دارند دارای احترام ویژه ای هستند و برای بخش های بزرگی از مردم از چنان احترامی برخوردارند که توهین به ایشان مانع بزرگ هر نوع تفاهم و گفت و گوست. ضمن اینکه برای همه آشنایان به سیاست محرز است که صحت و سلامت ایشان پیوندی عمیق با آرامش کشور و صلاح امور دارد.

۶-جمهوری اسلامی ثمره خون های پاکی است که برای خدا و با پیروی از امام عظیم الشأن و با امید سعادت مردم بر زمین ریخته شد. حفظ آن و صد البته اصلاح آن و چشم نبستن بر اشکالات آن و در عین حال دفاع از حقیقت ناب آن، وظیفه تمام کسانی است که خود را وامدار این اتفاق بی بدیل می دانند.

لازم می دانم در پایان برای جان باختگان حوادث اخیر طلب رحمت، برای آسیب دیدگان آرزوی سلامت و بهروزی، برای حافظان امنیت توفیق و برای همه مردم روزهای بهتر و شادتر از خدای متعال مسألت نمایم و از آنچه در شب گذشته در دانشگاه صنعتی شریف واقع شد، ابراز تأسف نموده و مسئولان مربوطه را به رعایت هر چه بیشتر حرمت دانشگاه توصیه کنم.

سید حسن خمینی
11 مهرماه 1401

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. یکی از اقوام جوانمون که پلیسه همیشه به اصلاحطلب ها رای میداد دوست دارم بدونم بعد از این اتفاقات آیا حاضره توف هم تو صورت اصلاحطلب ها بندازه وقتی پلیس کتک خورد رگش بریده شد آتش زده شد در کردستان شهید شد و شما هیچ چیز نگفتید آقایان اصلاحطلب اگر روزی رئیس جمهور شوید قراره رئیس جمهور ایران بشید نه کشور همسایه با نیروی امنیتی که از شما متنفره چون همیشه وقتی داشته شهید میداده شما از پشت بهش خنجر زدید می خواهید کشور اداره کنید؟؟؟ سپاه در اغتشاشات شهید داشته ارتش شهید داشته بسیج شهید داشته نیروی انتظامی شهید داشته همه ی اینها جلوتون وایستادان سیاست ورزی دهه هفتاد کار نمی کنه نمی توانید ارکان قانونی کشور را اینطور زیر سوال ببرید . اصلاحطلبید نه برانداز بفهمید

    1
    1
  2. سلام‌‌تجمیع‌بیت‌المال‌دراین‌چهل‌
    ‌سال‌عادلانه‌تقسیم‌شده‌‌ترازو‌که‌
    نبوده‌ولی‌مقایسه‌‌آماری‌ومشاهدات
    میدانی‌چه‌میگوید‌آن‌قسمت‌از‌
    قانون‌اساسی‌‌هم‌‌که‌با‌سلایق‌پان
    فارسیزم‌مطابق‌ندارد‌اجرایی‌نشده
    گفتگو‌‌‌نیاز‌نیست‌ریش‌وقیچی‌
    دست‌حکومت‌است‌‌ترازو‌بیاورد
    وعادلانه‌به‌قضایا‌بنگرد

    1. به قول خودمان: هر که به فکر خویشه، کوسه به فکر ریشه! پان فارسیزم را دیگر کجای دلمان بگذاریم در این شیر تو شیر موجود؟ نداریم دردت به سرم. نداریم. در ایران تنها چیزی که اصلا نداریم پان فارسیزم هست. که اگر بود حداقل در مدارس بچه های میتوانستند فارسی بخوانند و بنویسند. اگر پان فارسیزم بود پولهایی که خرج «تبلیغات!!!!» می شود برای اموزش درست زبان فارسی هزینه می شد. همشهری ترک زبان، من از یک پدر و مادر ترک زبان در تهران به دنیا امدم. 60 سال پیش. پدرم در زمان شاه با وجود ترک بودن تا سطح مدیریت ارشد دولتی رشد کرده بود و خودم هم در 60 سال گذشته هیچ علامتی از این مزخرفاتی که شما بر ان اصرار دارید ندیدم و نه شنیدم. از کلاس اول ابتدایی تا اخر دبیرستان به جز خودم و چند نفر معدود دیگر هیچ دانش اموزی ندیدم که فارسی را درست بخواند و بنویسد! دیپلم هم گرفتند و لابد دانشگاه هم رفتند و متخصص هم شدند. فرقی هم نمی کرد که فارس بودند یا ترک یا کرد یا لر و …… ! چون حکومت برای اموزش زبان فارسی ارزشی قائل نبود. چه زمان شاه و چه حکومت فعلی. اموزش و پرورش در زمان شاه به گداخانه معروف بود و هیچوقت برای هیچ امر لازمی پول نداشت. الان هم که در سطح کشورهای فقیر افریقایی سقوط کرده است. این نامش پان فارسیزم نیست تصدقت. یک نگاه دوباره بیانداز شاید …….

  3. اجماع ملی باید اجرای همه ی اصول قانون اساسی باشه و جز با همراهی مجلس با مصوبات قوه مجریه در این کار شدنی نیست. پس انتخابات سال 1402 مجلس در آینده سیاسی ایران تاثیر دارد.

    1. وای نه تورو خدا این مسئله ای که الان اتفاق افتاد اگر اصلاحطلب ها در مجلس یا دولت بودند تا می خواست جمع بشه کل کشور را به آتش کشیده می شد الان به جای ۴۱ کشته ۳۰۰ تا کشته داشتیم بد بخت می شدیم تورو خدا ملت نیاز به آرامش دارند یه ۴ سال زمان بدید بعد دوباره شروع کنید تو سر و کله هم بزنید من نمی فهمم چرا اینو نمی فهمید….

  4. سلام‌اغلب‌رسانه‌های‌مجازی‌حتی
    نظر‌خواندگان‌خودرا‌منتشر‌نمیکنند
    ‌یعنی‌مقامات‌‌چگونه‌سخن‌متفاوت
    مردم‌رابشنوند‌وبامعیار‌حق‌بسنجند
    این‌امکان‌باید‌فراهم‌شود

  5. صم بکم عمی و هم لا یرجعون
    حتی حاضر نیستی نظر من را منتشر کنی ؟؟؟؟؟تو و امثال تو می خواند برای کشور آزادی بیارند ؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا