تریدینگ فایندر

کشف ۹۱ شی تاریخی از منزل حفاران غیرمجاز در گلباف کرمان

رئیس دادگاه عمومی بخش گلباف شهرستان کرمان از شناسایی حفاران غیرمجاز در این منطقه و کشف ۹۱ شیء تاریخی از منزل متهمان خبر داد و گفت: «احتمال افزایش متهمان وجود دارد».

به گزارش سایت فردای کرمان، «حجت‌الاسلام توکلی‌زاده روز چهارشنبه 21 آبان‌ با اشاره به اینکه از فرزندان شهرستان کهن بم هستم و دلبستگی ژرفی به میراث و هویت تمدنی دارم، افزود: «در ابتدای حضور در این منطقه برای انجام خدمت قضایی، از وجود قلعۀ تاریخی کشیت در ۹۵ کیلومتری بخش گلباف باخبر شدم که در نهایت به بازدید از این اثر تاریخی باشکوه انجامید اما این بازدید، به کشف تلخی منجر شد زیرا نشانه‌هایی از حفاری‌های غیرمجاز در قلب این کهن‌دژ نمایان بود».

او ادامه داد: «بلافاصله با به‌کارگیری نیروهای امنیتی و ضابطان قضایی، روند شناسایی و پیگیری عاملان این تعرض فرهنگی آغاز شد که حاصل این اقدام، دستگیری یکی از حفاران غیرمجاز و کشف ۸۰ شی‌ء از منزل متهم بود که این آثار به منظور قدمت‌سنجی در اختیار کارشناسان مربوطه قرار گرفته است».

رئیس دادگاه عمومی بخش گلباف بیان کرد: «در ادامه با شناسایی دومین متهم نیز ۱۱ قطعه اثر تاریخی دیگر از مخفیگاه او به دست آمد؛ هرچند متهم دوم پیش از حضور نیروهای انتظامی از محل گریخت».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از ایرنا کرمان، حجت‌الاسلام توکلی‌زاده با اشاره به اینکه متهم این پرونده دستگیر و به مراجع مربوطه دلالت داده شده است، گفت: «شناسایی متهم متواری و سایر حفاران غیرمجاز احتمالی در این قلعه تاریخی از سوی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی ادامه دارد».

او بیان کرد: «طی روز گذشته (۲۰ آبان ماه) کارشناس میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این منطقه حاضر شد و بر مبنای ارزیابی‌های تخصصی انجام شده، اصالت تاریخی ۲۶ اثر از مجموع آثار کشف شده، مورد تایید قرار گرفته و قدمت این آثار مربوط به چهار تا شش هزار سال قبل و متعلق به هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد برآورد شده است».

این مقام قضایی از قصور اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان در سنوات گذشته در راستای حراست و حفاظت از این منابع تاریخی و ارزشمند ابراز گلایه کرد و بیان کرد: «حفاران غیرمجاز با سوء‌استفاده از غفلت مسئولان مربوطه، اقدام به غارت این گنجینه‌های ارزشمند کرده و به تاریخ و فرهنگ این سرزمین خیانت کرده‌اند».

او یادآور شد: «نمایندگی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در بخش گلباف نیز با پیگیری‌های متعدد دستگاه قضایی در این منطقه فعال شده اما به دلیل بهره‌مند نبودن از نیرو و تجهیزات مورد نیاز، عملا در مسیر انجام اقدامات تخصصی و حفاظتی با چالش مواجه است که می‌طلبد اداره کل و وزارتخانه مربوطه برای این موضوع چاره‌اندیشی کند».

توکلی‌زاده ضمن تاکید بر اهمیت حفظ این آثار تاریخی، از جدیت دستگاه‌های قضایی و انتظامی در برخورد با تخلفات احتمالی خبر داد و بر لزوم همکاری بیش‌تر نهادهای مختلف برای حفاظت از این گنجینه‌های ملی تاکید کرد.

او با تاکید بر اینکه دستگاه قضایی با تمام قوا در برابر هرگونه سوءاستفاده از میراث فرهنگی و جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز می‌ایستد، گفت: «این اقدام نشان‌دهندۀ ارادۀ قوی مقامات قضایی و امنیتی در حفظ تاریخ و تمدن کهن این سرزمین است و نویدبخش رویکرد جدی‌تر در مقابله با تهدیدات علیه آثار باستانی خواهد بود».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا