تهدید به قرآن سوزی! | حجت الاسلام هادی سروش

بنی امیه و تزریق فسق به متن دین برای استمرار حاکمیت | هادی سروش

حجت الاسلام هادی سروش، استاد حوزه، در یادداشتی نوشت:

متاسفانه بعد رخدادهای تلخ و خونین دی ماه که دلِ هر آزاده ای را خون کرد سخنانی از جنس خشونت و تهدید نسبت به هویت دین و باورهای دینی میشنویم!

اخیرا فردی فاقد هویت دینی و حتا فاقد هویت اخلاقی است، پیشنهاد داده در برابر هر اعدام نسبت به افراد دخیل در اغتشاشات و اعتراضات، باید یک قرآن (معاذالله) آتش زد!

توجه به نکات ذیل بجاست؛

۱ – قرآن کتابِ آسمانی و کتاب هدایت برای بیش از  دومیلیارد انسان است که هویت دینی آنان را نشان میدهد و اهانت به آن اهانت به میلیاردها انسان و هویت آنان است.

۲ – قرآن ، کتابی است که حقیقت آن منحصر در کاغذ نیست ، بلکه محتوایِ ژرف او ؛ توحید ، عدالت و عقلانیت است ، و هدایت به این حقایق ابدی است و از دسترس هر ناخردی دور است که بخواهد تهدید و یا تحریم کند.

۳ – سخن از قرآن سوزی از سوی این عنصر زشت رفتار و خشونت گفتار ، اولین نبوده ، و دیگرانی که فاقد کمترین هویت اخلاقی بوده اند چنین تعدی را داشته اند!

۴ – فردی که کمترین عُلقه ای به یک دین داشته باشد ، حریم شکنی نسبت به دین را جایز ندانسته و وارد این حریم نمی‌شود حتا اگر خود دین و آیینِ متفاوتی داشته باشد. آتش زدن قرآن فعل و رفتار خشونت بار است.

۵ – گذشته از اینکه سخن از تهدید قرآن و اهانت به قرآن ناشی از روحی پلشت است ، روح و روان دو میلیارد انسانی که این کتاب را مقدس دانسته و به آن ارادت و علاقه دارند مورد رنج قرار می دهد و مصداقِ آزردن جمع کثیری از انسان‌هاست که با نوع‌دوستی و انسان‌دوستی در تنافی جدی است و نشان از دروغگو بودنِ شخصِ تهدید کننده در رابطه ادعایِ حرمت انسان و آزادی دارد.

۶ – چقدر یک فرد در انحطاط اخلاقی و دینی و حتا در درک قرار می گیرد که قرآن را با نماد سیاسی یک کشور و یا یک حاکمیت مساوی می گیرد!!، در حالیکه کودکان هم میدانند ؛ قرآن ، مخصوص ایران و یا اختصاص به حکومت ایران ندارد تا با سوزاندن آن مخالفت با ایران و یا حکمرانی ایران را ثابت کند. قرآن کتاب آسمانی و الهی برای بیش از دومیلیارد انسان است.

۷ – برای مانع شدن از اعدام نباید تمسک به ریسمانی کرد که خود میتواند باعث مهدورالدم شدن افراد دیگر شود. آیا تهدیدکننده به سوزندان قرآن ، این مسئله روشن را درک می کند؟!

۸ – بجاست ؛ حکمرانان کمی وقت بگذارند و اندیشه کند چه شده که کار به اینجا رسیده؟! و بجاست که علماء بزرگوار و خصوصا بزرگان حوزه که عمری در خدمت قرآن بوده اند جامعه و حکمرانی را رصد کنند که مبادا قرآن و دین و مقدسات اهرم قدرتِ ریاست طلبان قرار گیرد . در اینصورت است که کم خرد و یا بی خردِ تشنه قدرت ، جرأت سوء استفاده از مقدسات را نخواهد داشت و حریم قرآن و پیامبر معظم (ص) اهلبیت (ع) در برابر یک رخدادهای سیاسی محفوظ می ماند .

انتهای پیام

4 پاسخ به “تهدید به قرآن سوزی! | حجت الاسلام هادی سروش”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. صادق

    باید دید که چرا کار به اینجا رسیده که هر واقعه‌ای را منتسب به دین می کنند؟

    ۲
  2. د

    تقصیر حکمرانان نیست …

    ۲
  3. رضا

    البته که توهین به مقدسات هر دین و هر مذهبی بسیار نابخردانه است و باید به شدت محکوم شود، اما شما اقایون هم با تعصب ها ، افراط گرایی و ایجاد خرافات مذهبی زمینه را برای نشر توهین به مقدسات هموار کرده اید. برخورد ناشایست و غیر عقلانی و منطقی شما با بهایی ها در اوایل انقلاب و حتی الان نمودی از بی خردی است. برخورد با دراویش و کسانی که از اسلام به دین دیگری می پیوندند هم نمونه ای از این جاهلیت حضرات است. ضمن اینکه سو استفاده شما از موقعیتتان سبب شده که دین اسلام که دین رحمت است را در تضاد با مردم قراردهید. ضربه ای که اسلام و دیانت از طرف شما خورد در هیچ برهه تاریخی نخورد. شما سبب شدید که مردم حتی از عقد اسلامی و آیین خاکسپاری اسلامی هم عبور کنند. اینقدر حق به جانب سخن نگویید.

    ۴
  4. دانشور

    قرآن خود دغدغه انسان را دارد اما در نوشتار شما شوربختانه کمترین دغدغه ای درباره انسان و جان او و این اعدام ها ندیدم. ترسم که روز حشر، عنان بر عنان برند / تسبیح شیخ و خرقه رند شرابخوار (حافظ)

    ۲