«انتقام» در نگاه رهبر شهید

همزمان با برگزاری مراسم‌های وداع با رهبر شهید در تهران گروه‌های از جمعیت عزادار بر خون‌خواهی و انتقام تاکید دارند؛ اما انتقام از آمریکا و اسرائیل در منظومه‌ی فکری آیت الله سیدعلی خامنه‌ای به چه معناست؟

به گزارش انصاف نیوز، دی‌ماه ۹۸ با خبر ترور سردار قاسم سلیمانی همراه بود، فردی که شاید بتوان از او با عنوان مهمترین و نزدیک‌ترین چهره‌ی نظامی در دو دهه‌ی اخیر به آیت الله خامنه‌ای یاد کرد.

رهبر شهید پس از ترور او که فرماندهی نیروی قدس سپاه را بر عهده داشت، در پیامی اعلام کرد: «انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه‌ی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهره‌ی بین‌المللی مقاومت است و همه‌ی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند»

آیت الله سیدعلی خامنه‌ای چندی بعد در سخنانی مصداق این انتقام را روشن‌تر مشخص کرد. مصداقی از انتقام که امروز هم قابل توجه به نظر می‌آید.

رهبر شهید با وجود تاکید بر لزوم انتقام از عامل و آمر این قتل، البته در وقتی که این کار ممکن باشد، بر دو مورد دیگر به عنوان پاسخی به این ترور تاکید کردند.

آیت الله خامنه‌ای با اشاره به حمله‌ی سپاه به پایگاه عین‌الاسد گفت:

آنچه در شهادت او اتّفاق افتاد، اوّلین سیلی سختی بود که به آمریکا زده شد و تا آن زمان، مهم‌ترین سیلی به آمریکا همین حرکت مردمی عظیمی بود که انجام گرفت؛ بعد هم که خب برادرها یک سیلی‌ای زدند؛ لکن سیلی سخت‌تر عبارت است از غلبه‌ی نرم‌افزاری بر هیمنه‌ی پوچ استکبار؛ این سیلی سخت به آمریکا است که باید زده بشود. بایستی جوانان انقلابی ما و نخبگان مؤمن ما [با] همّت، این هیمنه‌ی استکباری را بشکنند و این سیلی سخت را به آمریکا بزنند، این یک؛ یکی هم اخراج آمریکا از منطقه است که این همّت ملّتها و سیاستهای مقاومت را میطلبد که بایستی این کار را انجام بدهند؛ این، سیلی سخت است.



احتمالا بر همین اساس هم بود که تیم مذاکره‌کننده‌ی ایران در مذاکرات با آمریکا پس از جنگ ۴۰ روزه کمرنگ کردن حضور نظامی آمریکا در منطقه را به عنوان یکی از مصادیق انتقام ترور رهبر شهید در دستور کار قرار داد.

بر اساس همین مذاکرات در موارد شماره‌ی ۴ و ۹ تفاهمنامه‌ای که از سوی رئیس‌جمهور پزشکیان و دونالد ترامپ امضا شده مقدمات اجرای چنین انتقامی مورد توجه قرار گرفته است.

در مورد شماره‌ی ۴ آمده است که آمریکا متعهد می‌شود تا ظرف ۳۰ روز پس از توافق نهایی، نیروهای نظامی خود را از حوزه‌ی پیرامونی جمهوری اسلامی ایران خارج کند.

در بخش‌هایی از مورد شماره‌ی ۹ تفاهم‌نامه نیز نوشته شده: آمریکا موافقت می‌کند که تا زمان توافق نهایی نیروهای نظامی بیشتری را در منطقه مستقر نخواهد کرد.

روشن است که این موارد به معنای تحقق کامل انتقام خون رهبر شهید و اخراج قطعی آمریکا از منطقه نیست اما می‌توان این بخش‌ها از توافق ایران و آمریکا را «انتقام ممکن» در شرایط فعلی توصیف کرد.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *