سروش دباغ در سوگ عمویش: کاش بودم و در مراسم تدفین و ترحیم شرکت می‌کردم

سروش دباغ، پژوهشگر و مدرس فلسفه، با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود از درگذشت عمویش خبر داد و با مرور خاطرات کودکی، همکاری‌های علمی و فرهنگی و آخرین گفت‌وگویشان، از حسرت دوری و ناتوانی در حضور در مراسم تشییع و ترحیم او نوشت.

به گزارش انصاف نیوز، سروش دباغ در صفحه اینستاگرام خود از درگذشت عمویش خبر داد و نوشت:

«او نیز گذشت از این گذرگاه
وان کیست که نگذرد از این راه»

او با اشاره به دریافت خبر درگذشت عمویش از سوی پدرش نوشت: «دیروز خبر روی در نقاب خاک کشیدن عمویم را در غربت شنیدم و به اندازه یک ابر دلم گرفت. پدرم برایم نوشت: “عمو هم وفات کرد بابا جان. خدا رحمتش کند!”.»

دباغ با بیان اینکه همسر عمویش نیز سه ماه پیش درگذشته بود، افزود: «دست تقدیر، عمو و زن‌عموی عزیزم را به فاصله سه ماه از ما گرفت. روحشان شاد! از راه دور دستان پسرعموهای عزیزم را به گرمی می‌فشارم و به ایشان تسلیت می‌گویم. کاش بودم و در مراسم تدفین و ترحیم شرکت می‌کردم؛ اما چه کنم که بسته‌پایم و فرسنگ‌ها دورم.»

او در ادامه با مرور خاطرات دوران کودکی و نوجوانی خود نوشت که تابستان‌ها گاه در خانه عمویش می‌مانده و همراه پسرعموهایش فوتبال بازی می‌کرده، از کوه و درخت بالا می‌رفته و در رودخانه و دریاچه شنا می‌کرده است.

این پژوهشگر فلسفه، عمویش را فردی «خوش‌محضر، باصفا، زیرک و شوخ‌طبع» توصیف کرد و نوشت که او علاوه بر علاقه به ورزش و کوهنوردی، صدای خوشی داشت، آواز را به‌صورت حرفه‌ای آموخته بود و شعر نیز می‌سرود. به گفته دباغ، عمویش در مراسم عروسی او نیز همراه چند نوازنده موسیقی سنتی آواز و تصنیف اجرا کرده بود.

دباغ همچنین به همکاری حرفه‌ای خود با عمویش پیش از عزیمت به انگلستان اشاره کرد و نوشت که پس از پایان تحصیل در دانشگاه تهران، چند سال در یک ساختمان همکار و همسایه بودند؛ عمویش مدیریت انتشارات «صراط» را بر عهده داشت و نخستین کتاب او با عنوان «آیین در آیینه: مروری بر آرای عبدالکریم سروش» حدود ۲۲ سال پیش به همت وی در این انتشارات منتشر شد.

او در پایان با اشاره به آخرین گفت‌وگویش با عمویش، که پس از درگذشت همسر او انجام شده بود، نوشت: «هیچ فکر نمی‌کردم آخرین مکالمه ما باشد و دیدارمان به قیامت بیفتد.»

سروش دباغ در پایان برای خانواده عمویش و دیگر بستگان آرزوی صبر کرد و با بیتی از مثنوی معنوی یاد او را گرامی داشت:

«چون دعامان امر کردی ای عجاب
این دعای خویش را کن مستجاب»

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *