«سیستان و بلوچستان از اولویت‌های کاری سازمان زمین‌شناسی است»

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، در سفر به استان سیستان و بلوچستان و در بازدید از محدوده‌های اکتشافات معدنی منطقه لار زاهدان، درباره پتانسیل‌های زمین‌شناسی این استان سخن گفت.

به گزارش سایت خبری بامداد زاهدان؛ دکتر فاطمی عقدا، در سفر به استان سیستان و بلوچستان و در بازدید از محدوده‌های اکتشافات معدنی منطقه لار زاهدان، درباره پتانسیل‌های زمین‌شناسی این استان سخن گفت.

️وی با اشاره به ویژگی‌های خاص زمین‌شناسی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان از نظر زمین‌شناسی شرایط ویژه و خاصی دارد. کلاً زون مکران، زونی خاص است و به‌خصوص از نظر کانه‌زایی پتانسیل‌های بسیار خوبی در آن شناسایی شده است.

️رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به سابقه تاریخی فعالیت‌های اکتشافی در این استان اشاره کرد و گفت: سابقه اکتشاف و کار زمین‌شناسی در استان به سال ۱۳۵۰ برمی‌گردد که از آن زمان تاکنون تقریباً می‌توانیم بگوییم به‌صورت پیوسته، هر سال فعالیت اکتشافی وجود داشته و سازمان هم با توجه به توان فنی و مالی خود، فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

️دکتر فاطمی عقدا در ادامه به برنامه‌های سازمان در قالب «طرح تحول» برای این استان پرداخت و توضیح داد: «در طرح تحول، استان قبلاً برنامه‌ریزی نشده بود و اولویت با مناطق دیگر بود، ولی الان برنامه‌ای که برای استان داریم، تکمیل طرح تحول است. یکی از این برنامه‌ها، تکمیل برداشت‌های ژئوفیزیک هوایی است که بخشی از آن توسط خود سازمان و بخشی توسط سازمان انرژی اتمی انجام شده و داده‌هایش دریافت شده است.

️وی افزود: سه منطقه تحت عنوان سیستان یک، دو و سه، تقریباً بخش اعظمی از سطح استان را پوشش می‌دهد که به‌عنوان سه بسته از ۲۹ بسته پیشنهادی برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید اطلاعات پایه تا مرحله اکتشاف در نظر گرفته شده‌اند. با توجه به اینکه اجرای این ۲۹ بسته به‌صورت مرحله‌ای است، در کل کشور سه بسته را پیشنهاد دادیم که یکی از آن سه بسته، سیستان یک است. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت استان و موقعیت بسیار خوب و جذاب آن برای سرمایه‌گذاری است.»

️معاون وزیر صمت همچنین به اهمیت اکتشافات دریایی و ساحلی در این استان اشاره کرد و گفت:همزمان ما زون یا منطقه مکران را داریم و اکتشاف دریا و سواحل نیز بسیار ارزشمند است. سازمان قبلاً این کار را در محدوده هرمزگان انجام داده، اما ادامه و تکمیل آن تا استان سیستان و بلوچستان در اولویت کاری ماست. طرح آن آماده شده و پیگیر هستیم که ان‌شاءالله بتوانیم این کار را از منابع استانی، منابع ملی و منابع خود سازمان انجام دهیم. امیدواریم این برنامه بتواند سال آینده در دستور کار قرار بگیرد و اجرا شود.

️وی در بخش دیگری از سخنان خود به تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی استان اشاره کرد و گفت: همزمان تکمیل نقشه‌های یکصد هزار استان نیز در دستور کار است. از ۳۲ نقشه‌ای که سازمان شروع کرده، حدود یک ماه است که کار آن شروع شده و هشت نقشه هم طبق پیگیری‌هایی که انجام دادیم، قبلاً با حمایت استان و اعتبارات استانی انجام شده است. امیدواریم ظرف دو تا سه ماه آینده بتوانیم این نقشه‌ها را برای چاپ و استفاده نهایی آماده‌سازی کنیم.

️رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در پایان تأکید کرد: استان سیستان و بلوچستان به‌دلیل شرایط خاص زمین‌شناسی‌اش، از اولویت‌های کاری سازمان است و برنامه سازمان زمین‌شناسی، تقویت اداره کل استان، ارتقای آن و ان‌شاءالله فراهم نمودن بستری برای پاسخگویی به نیازهای زمین‌شناسی و اکتشافی استان سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *