خرید تور تابستان ایران بوم گردی

مولوی عبدالحمید: کاش موضوع ورشو فلسطین بود

مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان (26 بهمن 1397)، با اشاره به برگزاری «کنفرانس ورشو» در لهستان، اشغال فلسطین توسط اسرائیل را منشأ تمام ناامنی‌ها و افراط‌گرایی‌ها در جهان دانست و از عدم طرح مسأله فلسطین در این کنفرانس انتقاد کرد.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت: در کنفرانس ورشو که به درخواست آمریکا در لهستان و با موضوع «صلح خاورمیانه» برگزار شد، سخنرانی‌های زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.

مولوی عبدالحمید ضمن اظهار تأسف از اقدامات آمریکا و قدرت‌های جهانی در زمینۀ برگزاری «صلح» در خاورمیانه، خاطرنشان کرد: ای کاش دولتمردان آمریکایی‌ درست فکر می‌کردند و می‌فهمیدند که تنها راه برقراری صلح در خاورمیانه بازگشت اسرائیل به مرزهای خود و آزادی فلسطین و احترام به ملت فلسطین است.

وی در ادامه افزود: وقتی آمریکایی‌ها و قدرت‌های غربی از حقوق و کرامت انسان‌ها صحبت می‌کنند، مگر فلسطینی‌ها انسان نیستند و حرمت و کرامت و حقوق ندارند؟ آیا نباید عدالت در حق ملت فلسطین‌ اجرا شود و آنها نیز به میز مذاکره فراخوانده شوند و با آنان گفتمان صورت گیرد؟ آیا وقت آن نرسیده است که اسرائیل به مرزهای خودش بازگردد و به اشغال بیت‌المقدس پایان دهد؟

مولوی عبدالحمید تصریح کرد: ای کاش قدرت‌های غربی متوجه می‌شدند که منشأ تمام مشکلات و افراط‌گرایی‌ها در جهان به موضوع اشغال فلسطین توسط اسرائیل برمی‌گردد. بسیاری از مسلمانان که متاسفانه دست به ترور و افراط‌گرایی زده‌اند، که البته این افراط‌گرایی از دیدگاه ما نیز مردود است، دلیلش اشغال فلسطین است.

وی گفت: امروز افراط‌گرایی و «تروریسم» به یک پدیده و غول بسیار خطرناک تبدیل شده است که امنیت جهان را تهدید می‌کند. قدرت‌های جهانی اگر واقعا دنبال برقراری «صلح» و مبارزه با «تروریسم» هستند باید بدانند که راه مبارزه با این پدیدۀ خطرناک جنگ و بمباران و حملات زمینی و هوایی نیست، بلکه باید حقوق ملت‌های مظلوم ازجمله ملت فلسطین رعایت شود. صلحی که از طریق رعایت حقوق ملت‌ها برقرار شود پایدار و نتیجه‌بخش خواهد بود.

خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان خطاب به آمریکا و سایر قدرت‌های اروپایی تاکید کرد: شما باید برقراری صلح در خاورمیانه را ابتدا از فلسطین آغاز کنید و سپس در سوریه و عراق و یمن و دیگر کشورهای بحران‌زده در خاورمیانه گسترش پیدا کنید.

مدیر دارالعلوم زاهدان افزود: ای کاش در کنفرانس ورشو موضوع اشغال فلسطین نیز مورد بحث و بررسی قرار می‌گرفت و بیانیۀ پایانی این کنفرانس حاوی نتایج مثبتی می‌بود که سبب خوشحالی جهانیان می‌شد. اگر قدرت‌های جهانی گرفتار تکبر و غرور نشوند و بر مسیر برقراری صلح حرکت کنند تمام ملت‌ها از آنها حمایت خواهند کرد.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نیز «ظالمانه» توصیف کرد و گفت: تحریم آمریکا علیه ایران ظالمانه است و ملت ایران به‌خاطر تحمل مشکلات این تحریم مظلوم است.

مولوی عبدالحمید «پایان استبداد و خودکامگی» را تنها راه برقراری صلح در خاورمیانه دانست و خاطرنشان کرد: تنها راه برقراری صلح در خاورمیانه آن است که دولت‌های مستبد، به استبداد پایان دهند. تا زمانی که در خاورمیانه حکومت‌های خودکامه و مستبد و دیکتاتور و حکومت‌های وابسته‌ای وجود داشته باشند که تصمیم‌گیری درمورد سرنوشت آنها از بیرون انجام می‌گیرد، برقراری صلح در خاورمیانه امکان‌پذیر نخواهد بود؛ اگر صلحی هم برقرار شود مقطعی و موقتی خواهد بود.

وی تاکید کرد: تمام کشورها و حکومت‌ها باید بدانند «جنگ» راه‌حل بحران‌های خاورمیانه نیست، بلکه راه‌حل در گفتمان و تشکیل حکومت‌های فراگیری است که منافع تمام ادیان، مذاهب و قومیت‌ها در آن حکومت تأمین شود.

خطیب جمعه زاهدان تصریح کرد: عربستان سعودی و مسئولین جمهوری اسلامی ایران بدانند که مشکلات یمن با جنگ و درگیری حل نمی‌شوند. در شرایط کنونی که مردم یمن با مشکلات متعدد دست‌وپنجه نرم می‌کنند و از گرسنگی می‌میرند، باید به جنگ پایان داده شود و آتش‌بس برقرار شود. باید در یمن یک حکومت فراگیر تشکیل شود که علاوه بر حقوق اکثریت مردم یمن، حقوق حوثی‌ها، مسیحیان و تمام اقلیت‌های موجود در این کشور به تناسب جمعیت‌شان تأمین شود.

وی در ادامه افزود: راه‌حل بحران سوریه و عراق نیز برقراری صلح و تأمین حقوق تمام ادیان، مذاهب، اقوام و گروه‌های مختلف است. این سیاست می‌تواند امنیت، وحدت و اخوت را به خاورمیانه بازگرداند.

هرگونه ناامنی به ضرر مردم استان است و به مشکلات مردم می‌افزاید

مولوی عبدالحمید در فرازی دیگر از سخنان خود در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، با اشاره به حمله تروریستی اخیر به اتوبوس حامل نیروهای سپاه، ضمن محکوم کردن این حمله، هرگونه «کشتار» و «ناامنی» را به ضرر مردم استان سیستان‌وبلوچستان دانست و خاطرنشان کرد: حادثه‌ای که شیرینی حضور گستردۀ ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن را به کام همۀ ما تلخ کرد، حملۀ ناجوانمردانه به اتوبوس مرزبانان عزیز سپاه پاسداران بود. این حمله که منجر به شهادت جمعی از عزیزان سپاه گردید برای همۀ ما تلخ و ناگوار بود و ما این حمله را محکوم می‌کنیم.

وی گفت: ما با اصل کشتن مردم، به‌ویژه کشتن مسلمانان که کلمۀ طیبه را بر زبان می‌آورند مخالفیم. معتقدیم که کشتن مردم دشمنی و عداوت به‌بار می‌آورد. جنگ و کشتار و خشونت مشکلات مردم در استان محروم سیستان‌وبلوچستان را که با معضل بیکاری و فقر مواجه هستند بیشتر می‌‌کند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان به امنیت بی‌نظیر در استان سیستان‌وبلوچستان در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بنا بر اذعان مسوولین نیروی انتظامی؛ استان سیستان‌وبلوچستان امن‌ترین استان کشور در چند سال اخیر بوده است، اما متاسفانه حملۀ اخیر ضربۀ بزرگی به این استان زد.

وی افزود: در شرایطی که سرمایه‌گذاران می‌کوشند تا از طریق سرمایه‌گذاری در سیستان‌وبلوچستان در راستای اشتغال و رفع فقر در این استان تلاش کنند، و گردشگران نیز به استان سفر می‌کنند، ایجاد هرگونه ناامنی در استان به ضرر مردم تمام می‌شود.

مولوی عبدالحمید خاطرنشان کرد: توصیۀ بنده به تمام کسانی که به منافع کشور و مردم این استان می‌اندیشند آن است که برای برقراری امنیت در استان همکاری و تلاش کنند. مردم حرف‌شان را بزنند، مشکلات خود را مطرح کنند و انتقاد سازنده داشته باشند، اما نباید ناامنی ایجاد شود.

حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن بیانگر «بینش سیاسی» ملت ایران است

 

مولوی عبدالحمید در ادامۀ، «حضور پرشور» ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن را بیانگر «بینش سیاسی» ملت دانست و گفت: حضور پرشور ملت ایران اعم از شیعه و سنی و اقوام و مذاهب در راهپیمایی 22 بهمن که برای بسیاری از مردم دنیا تعجب‌برانگیز بود، بیانگر بینش بالای این ملت است.

وی خاطرنشان کرد: در راهپیمایی 22 بهمن مشخص شد که ملت ایران علی‌رغم تمام مشکلات، خواسته‌ها، شکایت‌ها و ناراحتی‌ها، اما باز هم اصل انقلاب اسلامی را قبول دارد و از آن حمایت می‌کند. ملت ایران که در طول چهل سال عمر انقلاب با مشکلاتی مواجه بوده است، اکنون خواهان حل این مشکلات از طریق تغییر در ساختارها و سیاست‌هاست.

خطیب جمعه زاهدان گفت: اکثریت قاطع ملت ایران پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب خواستار اصلاحات و تغییر در روند گذشته هستند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا