خرید تور تابستان ایران بوم گردی

مولوی عبدالحمید: مردم غزه بزرگترین رنج را تحمل می‌کنند | تمام دنیا جلوی اسرائیل را بگیرد

مولوی عبدالحمید امام جمعه‌ی اهل سنت زاهدان با بیان اینکه ‘مردم غزه بزرگترین رنج را تحمل می‌کنند’، گفت: تمام دنیا جلوی اسرائیل را که زیاده‌روی و تجاوز می‌کند بگیرد. حل عادلانه مسأله فلسطین، نه‌تنها برای فلسطینی‌ها بلکه برای سازمان ملل و تمام کشورهای دنیا دستاورد بزرگی خواهد بود.

به گزارش انصاف نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت: اخیرا متاسفانه ناامنی‌هایی در استان رخ داد و ما بابت این موضوع نگرانیم. ما همیشه به امنیت استان و کشور فکر می‌کنیم و معتقدیم استان و مرزها باید امن باشند. تمام کسانی که با بنده و این مجموعه شناخت دارند می‌دانند که ما نه‌تنها موافق ناامنی نیستیم، بلکه همیشه از این موضوع هراس داریم و معتقدیم باید امنیت حفظ شود و همه در سایۀ امنیت زندگی کنند. بنده هیچ‌گاه با جنگ و خونریزی موافق نیستم.

او تاکید کرد: در همین مسالۀ اخیر که قصد سفر به چابهار و دشتیاری داشتیم و بعضی از مسئولان تنگ‌نظری کردند و ممانعت به‌عمل آوردند، ما می‌خواستیم طوری محرمانه برویم که مردم زاهدان و شهرهایی که در مسیر قرار دارند و حتی مردم چابهار مطلع نشوند تا برایشان زحمتی ایجاد نشود، اما بالاخره بعد از ممانعت، مردم مطلع شدند و وقتی خبر پخش شد و ما احساس کردیم ممکن است برای مردم معترض از ممانعت و برای مسئولان زحمتی پیش بیاید و ما به این زحمت راضی نیستیم، لذا بلافاصله به زاهدان برگشتیم.

خطیب جمعه زاهدان افزود: بنده بابت این موضوع گلایه‌ای هم نکردم و الان هم این گلایه نیست که مطرح می‌کنم، بلکه می‌خواهم این را بگویم که ما امنیت استان را می‌خواهیم. بعضی‌ها حرف‌هایی می‌زنند و نسبت‌هایی می‌دهند و این حرف‌ها را در گذشته هم زده‌اند، درحالی‌که همۀ این‌ها تهمت هستند.

مولوی عبدالحمید در ادامه تاکید کرد: ما معتقد به «گفت‌وگو» هستیم. البته معتقدیم گفت‌وگوی خالی از عمل فایده‌ای ندارد، بلکه در کنار گفت‌وگو، انسان باید عمل هم بکند و تغییرات بیاورد. لذا ما به طرفین توصیه می‌کنیم به‌جای گلوله و درگیری و خونریزی، با همدیگر بنشینند و با صحبت و گفت‌وگو مسائل و مشکلات‌شان را حل کنند. اگرچه بسیاری بر این باورند که اینجا کسی به گفت‌وگو توجه نمی‌کند و گوش‌ها شنوا نیستند، اما باز هم معتقد به گفت‌وگو هستم و تاکید می‌کنم که گوش‌ها را شنوا کنیم و از طریق گفت‌وگو مسائل را حل کنیم.

او افزود: ما توصیه می‌کنیم که حرف مخالفان‌تان، هر کسی که باشد و حتی اگر شدیدترین دشمن هم باشد، را بشنوید و جایی که حرف درستی می‌زد به او حق بدهید. بنده امروزی‌ها را نام نمی‌برم که شاید تهمت دیگری زده شود، اما اگر طرف مقابل ما ابوجهل و ابولهب و فرعون هم باشد باید حرفش را بشنویم. حضرت موسی علیه‌السلام حرف فرعون و حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم حرف ابوجهل و ابولهب را شنید. لذا اگر ابوجهل‌های زمان‌تان هم با شما حرفی دارند حرف‌شان را بشنوید و ببینید چه می‌گویند؛ جایی که حرف‌‌شان اشتباه است به آنها بگویید که اشتباه است، اما حرف درست را باید روی چشم گذاشت. این خیلی بهتر است که انسان بشنود و به حق تن بدهد.

امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساخت: ملت ایران در اعتراضاتی که در یکی، دو سال اخیر داشت و الان هم صحبت و انتقاد هست، همین خواسته را از حاکمیت داشت که حرف مردم شنیده شود. حرف مردم باید قبل از اینکه فرصت از دست برود شنیده شود. اگر مردم اصلاحات می‌خواهند باید انجام بشود که متاسفانه در کشور ما این کار نشد. اصلاح‌طلبان موفق نشدند؛ یا خودشان عزمی برای اصلاحات نداشتند و یا اینکه به آنها میدان داده نشد.

او گفت: زمانی بود که مردم اصلاحات می‌خواستند، اما الان مردم از اصلاحات بریده‌اند و به اصلاحات راضی نمی‌شوند، بلکه خواستار تغییرات عمیق و ژرف هستند. مردم اقتصاد قوی و پایدار می‌خواهند. مردم مدیریت صحیح می‌خواهند و مدیران ناکارآمد و ضعیف را به نفع کشور و حاکمیت و سیستم و به نفع خودشان نمی‌دانند و می‌خواهند بدون توجه به قومیت و مذهب و گرایشی از مدیران توانمند و شایسته کار گرفته شود. مردم تبعیض را قبول ندارند و عدالت می‌خواهند. مردم به سیاست‌های داخلی و خارجی انتقاد دارند و خواستار سیاست‌های صحیح داخلی و خارجی هستند. لذا شما با مردم بنشینید و حرف‌هایشان را بشنوید.

مولوی عبدالحمید گفت: ملت ایران یکی از بهترین و نجیب‌ترین ملت‌های دنیاست. بنده گاهی به اقوام و زبان‌های مختلفی که در  ایران وجود دارند نگاه می‌کنم و متوجه می‌شوم که ایران دارای چه مردم نجیبی است! بعد از ایمان و الله تعالی، هیچ سرمایه‌ای بزرگ‌تر از مردم نیست. بزرگترین سرمایه و ثروت هر کشوری، بعد از الله تعالی، ملت و مردم آن کشور هستند.

او افزود: ما می‌گوییم به همۀ ملت ایران احترام گذاشته شود و بین هیچکدام از آنها تفاوتی قایل نباشیم؛ تعلیم دین هم همین است. دین یک کلمه فراتر از انسانیت نیست. دین به انسانیت و اخلاق و تحمل توصیه و تاکید دارد.

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانش در مراسم نماز جمعه زاهدان به اوضاع بحرانی مردم غزه اشاره کرد و گفت: این‌روزها مردم فلسطین و غزه بزرگترین رنج را تحمل می‌کنند. واقعا الله تعالی به مردم غزه چه صبری عنایت کرده است! شهرشان با خاک یکسان شده است و بعضاً تمام اعضای یک خانواده از بین می‌روند و یا فقط یک نفر از آنها زنده می‌مانَد، اما صبر می‌کنند.

او افزود: ما از کسی که از خودشان دفاعی دارد دفاع نمی‌کنیم، بالاخره کسی که در میدان جنگ درگیر می‌شود طرفین همدیگر را می‌زنند، حالا زور یکی بیشتر و زور یکی کمتر است، اما مردم غزه انسان‌های بی‌دفاع و بی‌گناهی هستند. زنان و کودکان بیشترین تلفات را در این جنگ متحمل شده‌اند، درحالی‌که زن‌ها و بچه‌ها در تمام دنیا قابل ترحم بیشتر هستند.

امام‌جمعه زاهدان خاطرنشان ساخت: جامعه جهانی و کشورهای منطقه و تمام کشورهای دنیا باید برای حل مشکل فلسطین و غزه قدم‌های جدی بردارند، زیرا مشکل فلسطین یک مشکل بین‌المللی است. اگر مسأله فلسطین حل شود و سرزمین‌های اشغالی به فلسطینی‌ها بازگردانده شوند و مردم فلسطین بر سرنوشت خودشان حاکم بشوند این امنیت جهان را تضمین می‌کند و بزرگترین مبارزه با «ترویزم بین‌المللی» خواهد بود.

او افزود: ترور و تروریسم زمانی به‌وجود می‌آیند که حرف مظلوم شنیده نشود و کسی به حرف عادلانه گوش نکند و تن به عدالت ندهد. ترور، خشونت است و خشونت از جایی به‌وجود می‌آید که حرف مظلوم و حرف حق شنیده نشود. ما امیدواریم تمام دنیا جلوی اسرائیل را که زیاده‌روی و تجاوز می‌کند بگیرد. حل عادلانه مسأله فلسطین، نه‌تنها برای فلسطینی‌ها بلکه برای سازمان ملل و تمام کشورهای دنیا دستاورد بزرگی خواهد بود.

مولوی عبدالحمید در پایان سخنانش ضمن توصیه و تاکید عموم مردم به مشارکت در تأمین هزینه‌های مسجد جامع مکی زاهدان، گفت: مسجد [مکی زاهدان] به‌خاطر ساخت‌وساز به شدت بدهکار است. این مسجد نه‌تنها برای مردم زاهدان، بلکه برای مردم استان و کشور ارزشمند بوده و مایه عزت و شرف است و مردم به‌صورت گروه‌گروه برای بازدید مسجد می‌آیند.

او افزود: قرآن می‌فرماید که مساجد از آنِ الله تعالی هستند. در مسجد مکی به انسانیت فکر می‌شود. ما نه‌تنها به منافع مسلمانان، بلکه به منافع تمام انسان‌ها فکر می‌کنیم؛ دین اسلام این تعلیم را به ما داده است. الله تعالی خانۀ کعبه را فقط برای منافع مسلمانان معرفی نکرده، بلکه برای منافع تمام انسان‌ها قرار داده است.

امام‌جمعه زاهدان گفت: مساجد و عبادتگاه‌ها در تمام دنیا دارای حرمت هستند. مسلمانان در صدر اسلام به عبادتخانه‌های تمام ملت‌ها حرمت قایل بودند و حتی یک عبادتگاه را هم خراب نکردند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. ایشان به صراحت عملیات تروریستی سیستان ودر گذشته در کرمان را محکوم نکردند بهتر است موضع خود را مشخص نمایند که این باعث جلوگیری از تنش ها در استان خواهد بود

    7
    4
  2. میگه هر جا ترور و تروریست باشه یعنی حق مظلوم پایمال شد.
    دو سوال دارم
    1. اگه کسی شما رو ترور کنه یعنی تروریست مظلوم بود و شما به حرفش گوش ندادی؟
    2. این تروریست های خارجی و افغانی که اخیرا حمله کردند مظلوم بودند؟ و چه حقی از کشور ما داشتند که برآورده نشد ؟

    6
    3
  3. ایشان باید موضع شفاف درباره مسائل گوناگون داشته باشند و در عمل دچار تناقض نباشند. مثلا
    ۱. از طرفی موافق عملکرد حکومت طالبان هستند و از طرفی طرفدار جریان ززآ. بالاخره شفاف بگویند با حجاب و آزادیهای غیر شرعی زنان موافق هستند یا خیر؟
    ۲. چرا عملیات تروریستی و تجزیه طلب گروههای وابسته به کشورهای بیگانه را محکوم نمیکنند و از آنها اعلام برائت و بیزاری نمی کنند.
    ۳. موضع ایشان درباره فلسطین بسیار پرنوسان است. بالاخره بگویند باید با اسرائیل صلح کرد یا آن را نابود کرد. آیا فتوایی درخصوص مبارزه با این رژیم منهوس دارد؟
    ۴. چرا تابع حکومت جمهوری اسلامب نیست و از حاکم زمان پیروی نمیکند. آیا این برخلاف عملکرد فقه اهل سنت نیست. اگر داعیه عدالت خواهی دارد آیا تاکنون از حکام مفسد و مستبد کشورهای اسلامی دیگر مثل پادشاهان کشورهای عربی بیزاری جسته است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا