خرید تور تابستان ایران بوم گردی

اسلام و جواز آمیزش با زنان شوهردار؟!

حجت الاسلام احمد حیدری در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

در قرآن آمده: “وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاء إِلاَّ مَا مَلَكَتْ أیمانُکُم”؛ “محصنات” در این آیه به معنای “زن شوهر دار” است که نکاح و آمیزش با او همچون نکاح و آمیزش با زنان دیگری که در آیه قبل شماره شده‌اند، حرام می‌باشد. علامه در المیزان این فراز آیه را (جواز نکاح و آمیزش با زنان شوهردار) را فقط بر “کنیزان شوهردار” تطبیق می‌کند زیرا فقط آنان هستند که با وجود داشتن همسر بالفعل، مولایشان حق آمیزش با آنان را دارد.(المیزان، ذیل آیات 23-28 نساء)

مالک به اقتضای مالکیت می‌تواند کنیز خود را شوهر دهد و در عین حال حق دارد هر گاه خواست، کنیز شوهردار خود را، از شوهرش بازستاند و نگه دارد تا عادت شده و پاک گردد(استبراء) و بعد با او آمیزش کند و دوباره به شوهرش باز پس دهد و شوهر هم بعد از استبراء، می‌تواند از او بهره جنسی ببرد.
این حقی است که مالک به اقتضای مالکیتش دارد و به همین خاطر قرآن افراد را به ازدواج با زنان آزاد سفارش کرده و ازدواج با کنیزان را جز برای افراد مجردی که توان ازدواج با غیرکنیز را ندارند، نپسندیده است(نساء/25).

البته ازدواج با زنانی که کنیز بوده یا هستند، ذاتا نه تنها ناپسند نیست، بلکه بر خلاف اخلاق جاهلی که ازدواج با کنیز را لئامت و پستی می‌شمرد، بسیار پسندیده شمرده است و امامان ما، بدان عمل می‌کردند و با عمل خود، بدان سفارش می‌نمودند اما با خریدن و آزاد کردن کنیز ابتدائاً و سپس ازدواج با او؛ تا دیگر همسرش تحت حکم کسی نباشد و دیگری نتواند او را از وی باز ستاند.

مورد دوم، زنان شوهردار مشرکی که به همراه سپاه کفر و شرک و به عنوان جنگنده به کشور اسلامی تازیده‌اند تا نظام اسلامی را سرنگون کرده و مسلمانان را نابود ساخته، به بردگی بگیرند. مسلمانان به حکم عقل و شرع موظفند در برابر این هجوم ظالمانه، از خود دفاع کنند و افراد دشمن مهاجم را بکشند تا شکست آنها قطعی و یقینی شود و بعد از آن، افراد جنگجو اعم از زن و مرد را اسیر کرده و به حکم ثابت و همیشگی قرآن(محمد/4)، به منّت یا در مقابل فدیه آزاد کنند یا بنا به سنت نبوی و با توجه به مصلحت‌بینی حاکم جامعه و اقتضائات زمان و مکان، آنان را به بردگی بگیرند و بین مجاهدان تقسیم کنند.

این زنان شوهردار از افراد سپاه مهاجم که اسیر شده و به صلاحدید حاکم شرع، به بردگی گرفته می‌شوند، با اسیر شدن و به بردگی رفتن، رابطه زناشویی‌شان با شوهران سابق قطع شده و به ملکیت صاحب خود در می‌آیند و دیگر “محصنات و شوهردار” حساب نمی‌شوند[که آیه را شامل آنان بدانیم] و مالک آنها به حکم مالکیت حق دارد بعد از استبراء، از آنان بهره جنسی ببرد(به شرط این که از شوهر سابقش باردار نباشد که در این صورت باید تا وضع حمل، از آمیزش خودداری کند) یا او را به دیگری ببخشد یا به همسری دیگری درآورد.

البته اسلام برده‌د‌اری و برده‌گیری، حتی برده گرفتن اسیران جنگی را نمی‌پسندد و اصولا دین برای آزاد کردن انسان‌ها آمده لذا حکم ثابت و جاوید اسلام در باره اسیران جنگی در قرآن، آزاد سازی به منّت یا در قبال گرفتن فدیه است (محمد/4) ولی در زمان ظهور اسلام، برده داری و برده‌گیری عملی عادی و رایج در جامعه بشری بود و اسلام چون هنوز سیطره‌ای نداشت، نمی‌توانست آن را براندازد لذا پیامبر به ناچار آن را با قیود و شرایطی اجازه داد و در جنب آن، راه‌های جنبی فراوانی برای آزاد شدن قهری و استحبابی بردگان در احکام خود تعبیه کرد تا این رویه غلط به تدریج از بین برود.

البته بعد از پیامبر و امام علی، بسیاری از احکام اسلام به‌خصوص احکام حکومتی دچار تحریف و بدعملی شدند و برده گیری و برده داری نیز در سیره عملی حکومت‌های مدعی اسلام از این مصیبت در امان نماند و لذا عملکرد حکومت‌های مدعی اسلام در این زمینه اصلا قابل دفاع نیست.

امروز که خوشبختانه جامعه بشری به حدی از رشد رسیده که برده‌داری را حداقل در ظاهر ممنوع ساخته، اسلام به طور طبیعی هیچ مصلحت و خیری در زنده کردن دوباره آن نمی‌بیند و دیگر در هیچ شرایطی بدان دعوت نمی‌کند زیرا دعوتی مرتجعانه و خلاف عقل و فطرت است و اسلام که به عقل و فطرت دعوت کرده و می‌کند، خواهان زنده شن عملی غیرفطری نخواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. دو آیه قبل از این آیه – آیه 24 سوره النساء- را ملاحظه کنید. آن دو آیه به استثناء حکم خود به قبل از زمان حکم منتهی میشوند. آیه 22 با این عبارت پایان می پذیرد: “…الآ ما قد سلف انه کان فحشه و مقتا و ساء سبیلا” .

    آیه 23 به عبارت “…الا ما قد سلف ان الله کان غفورا رحیما” ختم میشود. پس از این دو آیه آیه 24 با این عبارت شروع میشود:”والمحصنت من النساء الا ما ملکت ایمانکم کتاب الله علیکم…” اشارات و قرائن و منطق حکم میکند

    که بگوییم زنان برده شوهر دار قبل از این حکم در اختیار آنها بوده است و ممنوعیت ازدواج با آنها استثناء میشود.عبارت “کتاب الله علیکم” اعلام کردن آن بردگان ویژه بعنوان همسران قانونی است.

    ممکن است شوهران قبلی آنها در دسترس نباشند. میخواهد داستان غم انگیز این زنان در همین مرحله خاتمه پیدا کند.

    از جمله همین استثنائات هستند که در آیات سوره مومنون و معارج به آنها اشاره میشود : “…الذین هم لفروجهم حفظون الا علی ازواجهم او ماملکت ایمانهم…”.ترکیب منطقی فصلی در این دو آیه خود پیش بینی نبود برده و درستی

    همیشه آیه است.

    پس از اعلام “کتاب الله علیکم” میفرماید”و احل لکم ماوراء ذلکم” اعلام حلال بودن خود به معنای کتاب و دستور الهی است لذا “کتاب الله علیکم” شرحی است برای استثناء حکم قبلی همان طور که عبارات “انه کان فحشه و

    مقتا و ساء سبیلا” و “ان الله کان غفورا رحیما” شروحی بر استثنائات قبلی بودند.

    مفهوم کتاب در مواردی بکاربرده میشود که جنبه اثباتی و ایجابی داشته باشد نه جنبه نفی و سلبی. مانند “کتب علی نفسه الرحمه” یا “کتب علیکم القتال” و مانند آنها. لذا در آیه مورد بحث ما به معنای زنان قانونی

    اعلام شدن بردگانی است که قبلا شوهر داشته و اکنون در اختیار شما هستند .

    یک شاهد دیگر بر این برداشت آیه بعدی است که اعلام میکند اگر افرادی از مومنین توان مالی ازدواج با زنان آزاد را ندارند از “جوانان” خود از میان “ماملکت ایمانکم” (که از قبل در اختیار شماهستند) که مومن باشند برای آنها به

    نکاح درآورید منطقی نیست که در کنار این دستور ازدواج با زنان شوهر دار برده مجاز باشد.

    4
    2
  2. باسلام آفرین الان به کار اصلی خودت برگشتی آدم سر خودش را به هر سوراخی نمکند خدای نکرده یک دفعه دیدی سرت ماند توی سوراخ و هیکل ات بی سر ماند این هم برات خوب نیست پرفسور حیدری اسرائیل را دیدی دیگه از این ببعد رجز نخون همان منبر خودت برو بدبختی آخه این قدر از آمریکا اسرائیل ضدانقلاب همجنسبازها حمایت کردی به منبر هم نمی گذارند بروی مرگ بر منافق بی دین و وطن فروش

    8
    22
  3. یعنی طبق این نظر یا تفسیر ، در اسلام یک مرد مسلمان حق دارد به میل خودش از کنیزی که شوهر دارد یا زنی که اسیر شده است استفاده جنسی ببرد ؟
    پس جایگاه اراده و حق آن زن کنیز و یا زن اسیر برای تصمیم گیری درباره این موضوع چیست ؟ و اگر این زنان حق تصمیم گیری درباره بدن خود را ندارند ، چه معیاری از نظر ایشان برای برابری زنان و مردان و یا برای مفهوم تجاوز به زنان وجود دارد ؟

    47
    3
  4. متاسفم برای این آقا وتفسیرش .درقرن ۲۱ این حرفها فقط از داعش وطالبان برمی آید وهرانسان آزاده ایی چه دیندار وبیدین از این افکارو اعمال متنفر است واینها قطعااز یک ذهن مریض تراوش میکند .

  5. از خدا بترسید.سخنان خداوند را تحریف نکنید .ملک یمین زنان اسیر شده در جنگ است کنیز نیست. این چه سخن سخیفی است که به خدا نسبت میدهید
    ” مالک به اقتضای مالکیت می‌تواند کنیز خود را شوهر دهد و در عین حال حق دارد هر گاه خواست، کنیز شوهردار خود را، از شوهرش بازستاند و نگه دارد تا عادت شده و پاک گردد(استبراء) و بعد با او آمیزش کند و دوباره به شوهرش باز پس دهد و شوهر هم بعد از استبراء، می‌تواند از او بهره جنسی ببرد” !!!!!!
    فردای قیامت در خصوص این افترا چه جوابی میخواهید به خدا بدهید؟

    3
    2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا