خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۱۷ اسفند سال ۸۰ | افشاگری نامزد ریاست جمهوری آمریکا

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در اسفند سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

جمعه 17 اسفند 1380 | 23 ذیحجه 1422 8 مارس 2002

«دیشب چهار اسراییلی در عملیات شهادت‌طلبانه کشته شدند و سه فلسطینی در بمباران‌ها. جرج‌ بوش، [رییس‌ جمهور آمریکا]، در یک عقبگرد، دوباره تصمیم گرفت آنتونی زینی، [فرمانده سابق سنتکام و نماینده ویژه آمریکا در مناقشه اسراییل و فلسطین] را برای پیگیری سفر گذشته به فلسطین اعزام کند.

[لیندون] لاروش، نامزد ریاست‌ جمهوری آمریکا، در یک اقدام عجیب افشاگرانه، جمعی از شخصیت‌های معروف آمریکا را متهم کرد که عامل حوادث 11 سپتامبر و انفجارهای نیویورک و واشنگتن هستند؛ از قبیل [زبیگنیو] برژینسکی، [ساموئل] هانتینگتون، [هنری] کسینجر و معاونان و مشاوران وزرای دفاع و امور خارجه، به منظور زمینه‌سازی جنگ علیه اسلام و با توجه به خبر کشف شبکه 120 نفری جاسوسان اسراییل در آمریکا، این مسأله توجه جدی محافل جهانی را به خود جلب کرده است.

در افغانستان، در اجلاس شخصیت‌های نظامی و جهادی، تصمیم گرفتند یک ارتش 150 هزار نفری ملی را مرکب از افراد مسلح گروه‌های موجود تشکیل دهند. مشکل مهمی که پیش‌ آمده، وجود حدود 700 هزار فرد مسلح است‌ که سرنوشت بقیه که خارج از ارتش می‌مانند، مسأله‌ساز است.

نیمه‌شب، انفجار مهیبی کابل را لرزانده که گفته شده، در حوالی سفارت آمریکا بوده و انفجار دیگری که دیروز در جنوب پایگاه نظامیان آمریکا در قندهار رخ داده، سه نظامی افغانی همکار با آمریکاییان را کشته و باعث انفجار مخزن بزرگ اسلحه و مهمات هم شده است.

در ارتفاعات جنوب گردیز [در شرق افغانستان و مرکز ولایت پکتیا] که از یک هفته پیش، جنگ جدی بین القاعده و طالبان از یک سو و آمریکا و سایر نظامیان خارجی و سربازان افغان از سوی دیگر آغاز شده، ادامه دارد و فرماندهان آمریکایی، آن را سخت‌ترین نبرد خوانده‌اند و وحشت سختی غربی‌ها را در برگرفته است. یک هلی‌کوپتر آمریکا که نظامیان را در نقطه‌ای پیاده‌ کرده، بلافاصله مورد هجوم چریک‌ها قرار گرفته و سرانجام با کمک بمباران هوایی، با هلی‌کوپتر دیگری آنها را نجات داده‌اند.

برای اقامه جمعه به دانشگاه تهران رفتم. خطبه‌ای در ارشاد و خطبه‌ای راجع به اوضاع فلسطین، افغانستان و ایران و آمریکا و طرح‌های پتروشیمی و پارس‌ جنوبی و عسلویه ایراد کردم.[1] تا شب در منزل به مطالعه و آماده کردن [کتاب کارنامه و] خاطرات سال 1362 برای چاپ گذشت. اظهارات [تونی] بلر، نخست‌وزیر انگلیس، از قریب‌الوقوع بودن حمله آمریکا به عراق خبر می‌دهد و بناست بلر چند روز در مزرعه اختصاصی بوش در آمریکا، میهمان او باشد و راجع به این مسأله مشاوره داشته باشند.»


[1] – در بخشی از خطبه دوم آمده است: «در یک منطقه خلیج‌فارس، در 100 کیلومتری ساحل ما، مخازن گازی و نفتی است که بزرگترین مخزن دنیاست؛ یعنی در همه کره زمین با آن وسعت و عظمت و غنا، چنین ثروتی را در هیچ جا نمی‌توانید ببینید. در 3700 کیلومتر و چهار لایه گاز و یک لایه نفت، 463 تریلیون فوت گاز وجود دارد که این نزدیک 10 درصد همه گازهای دنیاست. در کشورهایی مثل الجزایر و جاهای دیگر گاز هست، اما 10 درصد گاز دنیا در اینجاست؛ ثروت بزرگی است.

امروز مهم‌ترین ماده حیاتی برای زندگی بشر، گاز است؛ هم صنایع پتروشیمی که هزاران محصول می‌دهد و هم سوخت که بهترین سوخت است. این برای ما خیلی مهم است. به علاوه 17 میلیارد بشکه مایعات گازی که از نفت گران‌تر و سبک‌تر است، در این منطقه داریم. مجموعه ارزشی این مخزن نزدیک به 800 میلیارد دلار است؛ یعنی اگر سالی 8 میلیارد دلار از اینجا برداریم، صد سال می‌توانیم گاز داشته باشیم؛ البته به قیمت امروز، چون سال به سال قیمت آن رشد می‌کند.

این بین ما و قطر مشترک است. مسأله مهم این است که قطری‌ها با امکاناتی که در اختیارشان می‌گذارند، با شرکت‌های بین‌المللی زیادی در اکثر نقاط دنیا قرارداد بسته‌اند و دارند به سرعت سهم خودشان را برمی‌دارند و از ما جلو هستند. ما بعد از جنگ تازه به فکر افتادیم، خودمان را به این منبع برسانیم. چند سال هم طول کشید تا چاه‌های اکتشافی زدیم و اینها را کشف کردیم.

اواخر دولت سازندگی بود که یک فاز را شروع کردیم و دو فاز را هم با شرکت توتال وارد مذاکره شدیم. نزدیک به اتمام بود که در ماه اول دولت جناب آقای خاتمی، قراردادش بسته شد. باید بخش بزرگی از همت‌مان را در آنجا صرف کنیم. می‌توانید آینده کشور را با آن ثروت عظیم که باید سالی نزدیک به ده میلیارد دلار از پتروشیمی وگاز عایدی داشته باشیم، مطمئن‌تر کنید.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، خطبه‌های جمعه 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا