سهم زنجان از طرح آشیان به ۱۳۰ واحد رسید

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی زنجان درباره تعداد واحدهای پیش‌بینی‌شده برای شهر زنجان در طرح آشیان گفت: در فاز نخست اجرای این طرح، ۱۳۰ واحد در نظر گرفته شده است که با توجه به میزان نیاز موجود، قطعاً این تعداد واحد کم است.

بهزاد کردلو در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: تأمین مسکن مناسب و متناسب با توان اقتصادی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان در سال‌های اخیر به شمار می‌رود؛ دغدغه‌ای که افزایش قیمت مسکن، رشد هزینه‌های ساخت و افزایش اجاره‌بها، مسیر خانه‌دار شدن بسیاری از جوانان را دشوار کرده است. در استان زنجان نیز تأمین مسکن جوانان به یکی از مطالبات جدی تبدیل شده و اجرای طرح‌های حمایتی، استیجاری و تسهیلاتی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های دولت در این زمینه دنبال می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت برای پاسخ به نیاز مسکن جوانان اظهار کرد: مهم‌ترین برنامه در حوزه مسکن جوانان، طرح آشیان است که در فاز نخست اجرای آن ۱۰ هزار واحد در نظر گرفته شده است.

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان افزود: در این طرح تلاش شده است حمایت‌ها به سمت خانوارهایی هدایت شود که نیاز بیشتری به مسکن دارند و بر همین اساس، دهک درآمدی، تعداد فرزندان و شاخص‌های آسیب‌پذیری از جمله معیارهای اولویت‌بندی متقاضیان خواهد بود.

وی بیان کرد: شرایط استفاده از واحدهای طرح آشیان رای استفاده از واحدهای این طرح محدودیت پنج‌ساله در نظر گرفته شده است و میزان اجاره‌بهای پرداختی نیز متناسب با دهک درآمدی متقاضیان تعیین می‌شود.

کردلو گفت: دهک‌های درآمدی یک و دو ۳۵ درصد، دهک‌های سه و چهار ۴۵ درصد و دهک‌های پنج و ۶ ، ۵۵ درصد اجاره‌بهای نرخ روز را پرداخت خواهند کرد که این سازوکار با هدف حمایت بیشتر از دهک‌های پایین درآمدی پیش‌بینی شده است.

وی یکی دیگر از محورهای حمایت از جوانان در حوزه مسکن را پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن عنوان کرد و افزود: پرداخت این تسهیلات با هدف مدیریت و کنترل تقاضا و تنظیم بازار انجام می‌شود و در کنار طرح مسکن استیجاری می‌تواند به کاهش بخشی از فشار هزینه‌های اجاره برای خانوارهای هدف کمک کند.

کردلو تصریح کرد: همزمان با اجرای طرح آشیان و پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، براساس برنامه هفتم توسعه، دهک‌های یک تا چهار درآمدی در اولویت تأمین مسکن حمایتی قرار دارند و برنامه‌های حمایتی با توجه به شرایط اقتصادی و میزان نیاز خانوارها دنبال خواهد شد.

وی درباره مهم‌ترین موانع پیش روی اجرای طرح‌های مسکن نیز اظهار کرد: تأمین زمین مسکونی در محدوده مصوب شهری، اجرای زیرساخت‌های مورد نیاز و آماده‌سازی اراضی از مهم‌ترین موانع اجرای این طرح‌هاست و تا زمانی که زمین مناسب و زیرساخت‌های لازم فراهم نشود، روند اجرای پروژه‌ها با چالش مواجه خواهد بود.

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان افزود: علاوه بر موضوع زمین و زیرساخت، عدم ثبات اقتصادی و تورم موجود در حوزه مصالح ساختمانی نیز از مهم‌ترین مشکلات حوزه ساخت‌وساز است که می‌تواند هزینه اجرای پروژه‌ها را افزایش داده و بر روند ساخت واحدهای مسکونی تأثیر بگذارد.

کردلو با اشاره به اینکه برنامه‌های تأمین مسکن تنها به طرح آشیان محدود نمی‌شود، گفت: برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای برای تأمین مسکن محرومین و مسکن کارگری نیز در حال انجام است که قطعاً اقشار جوان نیز در آن حضور دارند. همچنین تأمین مسکن نیروهای مسلح نیز بخشی از برنامه‌ریزی‌های حوزه مسکن است که در صورت تأمین زمین، اجرایی خواهد شد.

وی درباره تعداد واحدهای پیش‌بینی‌شده برای شهر زنجان در طرح آشیان اظهار کرد: در فاز نخست اجرای این طرح، ۱۳۰ واحد برای شهر زنجان در نظر گرفته شده است که با توجه به میزان نیاز موجود، قطعاً این تعداد واحد کم است، اما برای سال‌های بعد ۹۷۵ واحد پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان ادامه داد: افزایش تولید و عرضه مسکن یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تعادل در بازار است و اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن نیز نشان داده است که تولید و عرضه واحدهای مسکونی می‌تواند تأثیر بسزایی در کنترل بازار داشته باشد.

کردلو با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های مسکن حمایتی در استان زنجان خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰ هزار واحد مسکن حمایتی در استان در حال اجراست که بیش از ۱۴ هزار واحد آن به اتمام رسیده است.

وی افزود: مجموعه این اقدامات شامل اجرای طرح‌های حمایتی، مسکن استیجاری، پرداخت تسهیلات ودیعه، تأمین مسکن کارگری و نیروهای مسلح و ادامه نهضت ملی مسکن، در راستای افزایش عرضه مسکن و پاسخ به نیاز اقشار مختلف دنبال می‌شود و می‌تواند در صورت تأمین زمین و زیرساخت‌های مورد نیاز، بخشی از دغدغه جوانان زنجانی برای تأمین مسکن را کاهش دهد.

رئیس اداره برنامه مسکن و بازافرینی راه وشهرسازی استان زنجان،افزود: با توجه به اینکه تعداد واحدهای پیش‌بینی‌شده برای شهر زنجان در فاز نخست طرح آشیان ۱۳۰ واحد اعلام شده، افزایش ظرفیت اجرای این طرح و تأمین زمین مورد نیاز، از موضوعات مهم در مسیر پاسخ‌گویی به مطالبه مسکن جوانان در استان خواهد بود.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *