کشاورزان قزوینی چشم‌انتظار تسویه مطالبات گندم

گندم‌کاران قزوینی محصول خود را تحویل مراکز خرید داده‌اند، اما همچنان چشم‌انتظار دریافت پول آن هستند؛ انتظاری که مسئولان وعده پایان آن را در هفته جاری داده‌اند.

به گزارش سایت صبح قزوین، فصل برداشت گندم در استان قزوین به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و کشاورزان محصول ماه‌ها تلاش خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل داده‌اند.

در حالی که آمارها از افزایش خرید تضمینی گندم در استان حکایت دارد، این روزها مهم‌ترین مطالبه گندم‌کاران، دریافت مطالبات و تأمین نقدینگی است؛ مطالبه‌ای که به گفته کشاورزان، نقش تعیین‌کننده‌ای در پرداخت بدهی‌ها، تأمین هزینه‌های زندگی، خرید نهاده‌های کشاورزی و برنامه‌ریزی برای کشت سال زراعی آینده دارد.

گندم‌کاران معتقدند هرچند دولت همواره خرید تضمینی را انجام می‌دهد، اما فاصله زمانی میان تحویل محصول و دریافت وجه، فشار مالی قابل توجهی به تولیدکنندگان وارد می‌کند.

افزایش هزینه‌های تولید، قیمت نهاده‌ها، دستمزد کارگران، هزینه برداشت و حمل‌ونقل سبب شده است کشاورزان بیش از گذشته به پرداخت به‌موقع مطالبات خود نیاز داشته باشند.

از سوی دیگر، مسئولان حوزه کشاورزی و غله استان قزوین تأکید می‌کنند که این تأخیر موضوع تازه‌ای نیست و تقریباً در همه سال‌های گذشته نیز وجود داشته است؛ با این حال خبر امیدوارکننده برای کشاورزان، وعده آغاز پرداخت مطالبات از هفته جاری است.

خرید تضمینی از ۱۸۶ هزار تن عبور کرد

فرامرز حریری مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی «صبح قزوین»؛ با تشریح آخرین آمار خرید تضمینی گندم اظهار کرد: تا پایان سوم مردادماه سال جاری، ۱۸۶ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: روند خرید تضمینی در استان همچنان ادامه دارد و مراکز خرید در شهرستان‌های مختلف با آمادگی کامل، محصول کشاورزان را تحویل می‌گیرند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به سهم شهرستان‌های استان از خرید تضمینی گندم بیان کرد: بویین‌زهرا با ۵۱ هزار و ۶۰۰ تن بیشترین میزان خرید را به خود اختصاص داده است. پس از آن شهرستان البرز با ۴۱ هزار و ۱۷ تن، قزوین با ۳۵ هزار تن، آبیک با ۳۱ هزار و ۸۰۰ تن، تاکستان با ۱۸ هزار و ۳۰۰ تن و آوج با ۸ هزار و ۸۰۰ تن قرار دارند.

حریری مقدم خاطرنشان کرد: آمارهای امسال نشان می‌دهد علی‌رغم شرایط اقلیمی و محدودیت‌های موجود، کشاورزان استان همچنان نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا کرده‌اند و روند خرید تضمینی نیز تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت.

وعده آغاز پرداخت مطالبات در هفته جاری

موضوعی که این روزها بیش از آمار خرید، ذهن گندم‌کاران را به خود مشغول کرده، زمان پرداخت مطالبات است.

رحمانی، در گفتگو با خبرنگار «صبح قزوین» با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت‌ها اظهار کرد: بر اساس اعلام وزیر جهاد کشاورزی، پرداخت مطالبات گندم‌کاران از همین هفته آغاز خواهد شد و امیدواریم سهم استان قزوین نیز در این مرحله پرداخت شود.

وی درباره علت تأخیر در پرداخت مطالبات گفت: این موضوع تقریباً هر سال اتفاق می‌افتد و معمولاً پرداخت‌ها با حدود ۴۰ تا ۴۵ روز تأخیر انجام می‌شود. این مسئله به امسال یا شرایط خاصی محدود نیست و در سال‌های گذشته نیز سابقه داشته است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قزوین ادامه داد: هرچند کشاورزان به این مطالبات نیاز دارند و انتظار دارند پول محصولشان زودتر پرداخت شود، اما اصل پرداخت‌ها انجام خواهد شد و جای نگرانی از این بابت وجود ندارد.

رحمانی ابراز امیدواری کرد با تأمین اعتبار، روند واریز مطالبات از همین هفته آغاز شود تا بخشی از دغدغه گندم‌کاران استان برطرف شود.

پیگیری وزارت جهاد برای تأمین اعتبار

در همین رابطه، بیژن لطفی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک نیز از پیگیری‌های مستمر وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین منابع مالی خبر داد.

وی گفت: پرداخت مطالبات در اختیار مستقیم وزارت جهاد کشاورزی نیست و پس از تأمین اعتبار از طریق شبکه بانکی انجام می‌شود، اما وزیر جهاد کشاورزی شخصاً پیگیر این موضوع است و طبق وعده داده شده، بخشی از مطالبات کشاورزان از همین هفته پرداخت خواهد شد.

لطفی با اشاره به عملکرد گندم‌کاران آبیک افزود: کشاورزان این شهرستان به تعهدات خود عمل کرده‌اند و تاکنون ۳۱ هزار و ۸۰۰ تن گندم به مراکز خرید تضمینی تحویل داده‌اند که از کیفیت مطلوبی نیز برخوردار بوده است.

وی تأکید کرد: انتظار کشاورزان این است که با آغاز پرداخت‌ها، روند واریز مطالبات با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند تا تولیدکنندگان بتوانند برای ادامه فعالیت‌های خود برنامه‌ریزی کنند.

کارت اعتباری؛ راهکاری که چندان مورد استقبال قرار نگرفت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک همچنین به اجرای طرح کارت اعتباری ویژه کشاورزان اشاره کرد و گفت: با همکاری بانک کشاورزی و یک شرکت طرف قرارداد، امکان دریافت کارت اعتباری تا سقف یک میلیارد تومان برای خرید بذر، کود، سم، نهاده‌ها و ادوات کشاورزی فراهم شده است.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح، کمک به تأمین نیازهای بخش تولید است، اما بسیاری از کشاورزان به دلیل نیاز به پول نقد، استقبال چندانی از آن نکردند؛ زیرا این اعتبار صرفاً برای خرید اقلام و تجهیزات کشاورزی قابل استفاده است و امکان هزینه‌کرد در سایر بخش‌ها را ندارد.

انتظار برای تحقق وعده

اگرچه مسئولان بخش کشاورزی و غله استان قزوین تأکید دارند تأخیر در پرداخت مطالبات گندم‌کاران، رویه‌ای است که در سال‌های گذشته نیز وجود داشته، اما واقعیت این است که افزایش هزینه‌های تولید، فشار مضاعفی بر کشاورزان وارد کرده است. در چنین شرایطی، آغاز پرداخت مطالبات می‌تواند بخشی از دغدغه تولیدکنندگان را کاهش دهد و زمینه را برای ادامه فعالیت آنان و آغاز کشت سال زراعی آینده فراهم کند.

اکنون همه نگاه‌ها به تحقق وعده مسئولان دوخته شده است؛ وعده‌ای که اگر در هفته جاری عملی شود، می‌تواند تا حد زیادی نگرانی هزاران گندم‌کار قزوینی را برطرف کند.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *