تذکری به خطیب جمعه مشهد درباره مصدق

ابوالفضل بانی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

خطیب جمعه مشهد، در نمازجمعه ۳۰ تیر در سالروز قیام سی‌ام تیر۳۱ با ادبیات ویژه خود گفته است: «بیچاره مصدق گمان می‌کرد قدرت فقط منحصر در مردم است… » اکنون بعد از گذشت ۵۷ سال از درگذشت دکتر مصدق، در سپهر سیاست ایران همچنان، نام او به نیکی برده می‌شود، چراکه برخلاف روایت‌های رسمی، او ایرانی مسلمان، با اخلاق، پاکدست و سلیم‌النفس بود. یعنی آنچه مرحوم دکتر مهدی حائری‌یزدی، استاد فلسفه و فرزند موسس حوزه علمیه قم سخت به آن معتقد است؛ دکتر مصدق را چیزی شکست نداد، مگر همان صداقت و صحت خودش، صحت عمل و درستی‌اش (خاطرات دکتر مهدی حائری‌یزدی؛ ص ۳۳/ نشر کتاب نادر۱۳۸۱) او حاضر نشد برای درمان به اروپا برود. طبیب‌های ایرانی را بهترین می‌دانست و می‌گفت: اگر قرار است بمیرم می‌خواهم همین جا زیر دست دکترهای ایرانی بمیرم. در ۲۸ ماه حکومتش حتی یک مورد اختلاس و ارتشا رخ نداد. او جیره غذایی محافظانش را از جیب خود می‌داد و از بودجه دولتی استفاده نمی‌کرد. گفته بود حتی یک چوب کبریت از مال دولت نباید وارد خانه‌اش شود. با اینکه سفرش به لاهه ماموریتی دولتی بود برای استیفای حق ملت از دست انگلیسی‌ها، با این حال بودجه رفت و آمد و خرج هتل را از جیبش داد حتی قالیچه‌های نفیس برای سوغات را هم از جیب خودش پرداخت کرد!  مصدق از غذایی که سربازها می‌خوردند، می‌خورد. مصدق ماشین نخست وزیری سوار نمی‌شد.  به عنوان کسی که با تاریخ معاصر آشناست، جایی نخوانده‌ام که مرحوم دکتر محمد مصدق یا اطرافیان و یارانش از مال مردم دزدیده باشند. رانت خورده باشند یا آقازاده‌های فوکل کرواتی‌شان دزد از کار در آمده باشند. مصدق با توطئه امریکایی‌ها سرنگون شد، با همدستی خائنان و البته همه کسانی که چشم‌شان را برق دلارهای امریکایی گرفت و عامل سرنگونی نخست وزیر درستکار و پاکدست کشورشان شدند. زنده یاد دکتر جواد طباطبایی در کتاب «سقوط اصفهان» عبارتی دارد با این مضمون:   «در طول تاریخ سیاسی ایران هیچ خارجی بدون عوامل داخلی خود به ایران خیانت نکرده است.» 

پیرمرد صرف‌نظر از مشرب سیاسی‌اش میراث و نماد ارزشمندی از حکومتداری سالم بی‌دست درازی به عرض و ناموس کشور است. او را با لفظ بیچاره خطاب کردن چیزی از این ارزشمندی تاریخی نخواهد کاست، چراکه تمامی حکومت‌های محبوب، کاربلد و موفق در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی؛ اعتبار، قدرت، اقتدار، صلابت و مقبولیت ملی و جهانی خود را فقط و فقط از مردم‌شان می‌گیرند نه از هیچ چیز دیگر و با نهایت احترام به خطیب توانمند جمعه مشهد باید عرض کنم، مردم ماندگار‌ترین واژه ابدی تاریخند و دیگر هیچ.

انتهای پیام

One comment

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حاکم نماینده مردم در اجرای قانون و مناسبات خارجی و داخلی است،لذا اگر
    مردم موافق حکومت حاکم نباشند این حاکم طاغوت و غاصب است . نه به نام دین،نه به نام دمکراسی،نه به نام …تا مردم نخواهند حکومت طاغوت و غاصب است.

    ۲