خرید تور نوروزی

در صورت جا ماندن از پرواز چه کنیم؟

 جاماندن از پرواز یکی از مشکلاتی است که اغلب برای مسافران پیش می‌آید؛ خصوصاً اگر فردی دقیقه نودی باشید که با خیال راحت یک ساعت مانده به پرواز تازه به سمت فرودگاه حرکت می‌کند. در این شرایط بهتر است به‌جای عصبانیت، به فکر راه‌حل و جبران خسارت به وجود آمده باشید. در ادامه تصمیم داریم درمورد اقدامات لازم پس از جاماندن از پرواز صحبت کنیم تا بدون فوت وقت سریعاً خود را به مقصد برسانید.

اقدامات لازم پس از جا ماندن از پرواز

 چند مورد وجود دارد که به‌محض این که متوجه شدید به پرواز نمی‌رسید باید انجام دهید؛ بهتر است هر قدم را به طور مفصل و جزئی با هم مرور کنیم.

 قدم اول: کنسل‌کردن بلیط هواپیما

 تعجب نکنید، در قدم اول باید با ایرلاین خود تماس بگیرید و اطلاع دهید که به پرواز دیر می‌رسید؛ در این وضعیت دو حالت خواهید داشت: ممکن است ایرلاین تا 15 دقیقه منتظر شما بماند و با تأخیر پرواز کند و در حالت دوم، بلیط هواپیما برایتان کنسل شده و مجبور شوید پرواز جایگزینی را رزرو کنید.

 راه دیگری وجود دارد که امتحان‌کردنش ارزش دارد؛ بعضی از ایرلاین‌ها اجازه تغییر تاریخ پرواز را می‌دهند. یعنی می‌توانید تاریخ پروازتان را با پرداخت هزینه تغییر دهید. بهتر است پیش از کنسل‌کردن بلیط از ایرلاین بپرسید که امکان تغییر تاریخ بلیط برایتان وجود دارد یا خیر!

قدم دوم: پرواز جایگزین رزرو کنید

در نظر داشته باشید ممکن است موفق شوید در همان روز پرواز جایگزین پیدا کنید و اگر زمان پروازتان نامناسب باشد (مثلاً در ایام پیک باشد و یا ساعات میانی روز) شاید مجبور باشید در روز یا روزهای بعد به دنبال پرواز بگردید. در این شرایط بهتر است از همان ایرلاین درخواست کنید تا پروازی مناسب برایتان پیدا کنند و یا خودتان در سایت‌های فروش بلیط هواپیما به دنبال بلیط هواپیما لحظه آخری بگردید.

گاهی اوقات ایرلاین‌ها برای مسافری که حداکثر 2 ساعت بعد از پرواز به فرودگاه رسیده، صندلی ای به‌رایگان در پرواز بعدی می‌دهند؛ البته اگر دوست دارید این شانس نصیبتان شود بهتر است به‌جای دعوا و عصبانیت، با احترام و مؤدبانه درخواست کمک کنید.

قدم سوم: هتل و اقامتگاه را کنسل کنید

 ازآنجاکه از پرواز امروزتان جامانده‌اید بهتر است رزرو هتل خود را کنسل کنید تا هزینه‌تان به طور کامل سوخت نشود و بتوانید مبلغی را باز پس بگیرید. اگر هم در همان روز پرواز پیدا کردید، باید حتماً با هتل تماس بگیرید تا حداقل یک اتاق برایتان نگه دارد.

حقوق مسافری که از پرواز جا مانده چیست؟

حال نوبت به بررسی حقوق شما در وضعیت پیش امده میرسد. مسافرانی پرواز خود را از دست میدهند دو حالت دارند؛ مسافر نوشو (NO-Show) و مسافر نوگو (No-Go). مسافری که کارت پروازش را دریافت نکرده و کلا به فرودگاه نرسیده نوشو محسوب میشود. اغلب ایرلاین ها برای مسافران نوشو جریمه 60 درصدی در نظر گرفته اند.

مسافر نوگو کسی است که به فرودگاه رسیده و اتفاقا کارت پرواز هم دریافت کرده اما سوار هواپیما نشده و از پرواز جا مانده است. در این حالت نیز مانند مسافر نوشو جریمه کنسلی بلیط برابر با 50 تا 60 درصد بلیط است.

جریمه کنسلی در بلیط چارتر در صورتی که از پرواز جا بمانید 100% است و کل مبلغ بلیط را از دست خواهید داد. البته برخی شرکت های چارتر کننده بخشی از مبلغ در حدود 5 تا 10 درصد را به مسافر عودت میدهند.

اگر از پرواز خارجی جا بمانیم چه کنیم؟

 اگر از پرواز خارجی جامانده‌اید، انعطاف‌پذیری کمتری در جبران خسارات وجود خواهد داشت و اگر پروازتان کانکشن باشد، مبلغ جریمه روی تک‌تک بلیط‌هایی که رزرو کرده‌اید اعمال می‌شود. تصور کنید سه بلیط برای رسیدن به مقصد خود خریده‌اید و از پرواز اول جا می‌مانید، تمام بلیط های شما دچار کنسلی می‌شوند که جریمه‌های سنگینی در بردارند.

بهتر است در پروازهای خارجی 3 تا 4 ساعت پیش از پرواز و برای پروازهای داخلی 2 ساعت پیش از پرواز در فرودگاه باشید؛ در این صورت باید یک ساعت زودتر از خانه راه بیفتید تا در ترافیک احتمالی گیر نکنید.

چمدان‌های بارگیری شده در پروازی که جا مانده ایم چه می‌شوند؟

 مسافران نوگو که کارت پرواز دریافت کرده‌اند چمدان‌هایشان به بخش باربری هواپیما فرستاده شده و وقتی از پرواز جا می‌مانند، چمدان‌هایشان هم با پرواز رفته و دسترسی به آن ندارند؛ در نتیجه به‌محض این که متوجه شدید از پرواز جامانده‌اید باید به کانتر ایرلاین خود مراجعه کنید تا پیگیری‌های لازم را انجام دهند و چمدانتان به شما برگردانده شود.

چطور از پرواز جا نمانیم؟

 برای این که به‌موقع به پرواز برسید چندین راه‌حل وجود دارد که احتمالاً به کارتان می‌آیند.

 راه اول این که بهتر است پیش از پرواز ترافیک مسیر را چک کنید و برنامه‌ریزی مناسبی برای حرکت داشته باشید. اگر مسیرتان تا فرودگاه خیلی طولانی است باید زودتر از حد معمول حرکت کنید.

 اگر کودک یا فرد سالخورده همراه دارید باید این موضوع را در نظر بگیرید که آنها سرعت عمل کافی برای رساندن خودشان به کانترها را ندارند پس ممکن است روند پذیرشتان کمی کند شود و باید زودتر در فرودگاه حاضر باشید.

 چک این را به‌صورت آنلاین انجام دهید تا بخشی از زمان را ذخیره کنید. حالا اگر دیر هم برسید به فرودگاه، حداقل کارت پروازتان را گرفته‌اید و زمان کمتری نیاز دارید تا پروسه بازرسی را انجام دهید.

 اگر ممکن است فراموش کنید تا زمان مناسبی از خانه خارج شوید آلارم بگذارید تا به یادتان بیاورد. گاهی آن‌قدر درگیر کارهایمان می‌شویم که اصلاً حواسمان به ساعت نیست و دیر راه می‌افتیم.
 اگر می‌توانید ساعت پروازتان را ابتدا و یا در پایان روز قرار دهید تا با ترافیک کمتری روبه‌رو شوید. افراد کمی حاضر می‌شوند از خواب اول صبح و یا خواب شب خود بگذرند، در نتیجه احتمال شلوغ بودن فرودگاه پایین می‌آید و معطلی در صف دریافت کارت پرواز هم کمتر می‌شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا