یکی از مخاطبان انصاف نیوز با نام مستعار «بی نشان» ذیل خبر «توییت انصاف | واکنشها به درگذشت داود فیرحی» نوشت:
دیدگاهم را مختصر بیان میکنم و میدانم منتشر نمی کنید. یکی کتابهای ایشان را که مرتبط با فقه سیاسی حکومت صدر اسلام هست را زمانی به عنوان کتاب درسی خواندم.
ولی هر بار در رسانه ها نام و اسم ایشان بود رد نمیشدم و میخواندم. آخرین آن همین عاشورای ۹۹ بود که متن کامل سخنرانی ایشان را که در کانون توحید ایراد شده بود کاملا شنیدم.
واقعیت این است که با نگاه روشنفکری دینی و امروزی کردن دین و مذهب هیچ میانه ای ندارم در همه ابعاد آن. از شریعتی و سروش گرفته تا مجتهد شبستری و فیرحی و دیگران از قدیم تا جدید و در قید حیاتشان، بازرگان و طالقانی و… [مخالفم].
کلا روشنفکری دینی را احساس [میدانم] و برداشتم این است بر پایه هدف وسیله را توجیه می کند استوار است. این اندیشه هدفش امروزی کردن دین است. حالا میخواهد قرائتی را ارائه بدهد که مثلا با دموکراسی و لیبرالیزم و سرمایه داری و منشور جهانی حقوق بشر و حقوق غربی برای زن و… در تضاد نباشد و ای بسا بگوید اصلا این مباحث در ذات مذهب بوده و هست.
این نگاه غربگرایانه به دین است. زمانی خانم رایس وزیر خارجه آمریکا بودن و خاطرم هست در مصاحبهای گفته بودن که ما در خاورمیانه از اسلام میانه رو حمایت میکنیم. دیگر نمی توان آشکار تر از این گفت.
حالا چه بخواهیم و چه نخواهیم روشنفکری دینی دنباله رو این تفکر سیاسی غربی است. زمانی در رنسانس غربی دین را از سیاست حذف کردن و پروتستانتیسم ظهور کرد تا امروزی که رسیده است به سکولاریزم و فمنیسم و لائیسم و… [رسیده ایم.] یعنی همیشه فکر میکنم که امثال شریعتی و فیرحی ها دانسته یا نادانسته بخشی از همان مسیر پیموده شده در غرب هستند.
دوستی دارم که میگفت پدران و مادران ما نمازشان قضا نمیشد و نمازهای قضا پدربزرگ و مادربزرگمان را هم میخواندند. مادران با عفت ما پشت پرده پشت در با مردم صحبت میکردن و بچه هاشون شدن ماها!؟ خدا رحم کند به نسل ماها.
حالا مطمئنم شاگردان فیرحی ها بصورت تصاعدی در غربی کردن دین گام بر خواهند داشت. در این میانه میدان اما نگارنده نمی خواهد دینش را فدای دنیا کند. از این رو ماندم برای مرگ فیرحی ها تسلیت بگویم یا نه.
از بعد انسانی بله قلب آدم درد میگیرد وقتی اندیشمندی و دانشمندی آنهم بخاطر کرونا از دست میرود ولی از بعد دیگر این تیپ اندیشمندان عملا و آنطور که گفتم در جهت دین زدایی از جامعه گام بر می دارند.
نگارنده دل در گرو چپ و راست و میانه سیاست اصلا نداشته و ندارد ولی گفتم دلم در هوای خدا و قرآن و مذهب پرپر میزند. شاید حالا متهم بشوم به اینکه رادیکال هستم و متحجر و… عرض کردم قلب من نمی تواند اندیشه و تا عمل غیر دینی را هضم کند.
حال میخواهد علامه امینی و سید جمال باشد حال میخواهد فیرحی و برادرم.
انتهای پیام


دیدگاهتان را بنویسید