خرید تور تابستان ایران بوم گردی

سه گامِ روسیه در انحرافِ برجام | حمید ابوطالبی

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی ریاست‌جمهوری در دولت روحانی در صفحه‌ی توییتر خود نوشت:

برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در حال تبدیل شدن به یک بحران در عرصه‌ی امنیتِ بین‌الملل برای ایران است؛ آنچه روسیه با سه گامِ دیپلماتیک در انحراف برجام آن را پدیدآورد:

روسیه که سخنگوییِ مذاکرات وین را به جهت ضعف ایران به عهده گرفته بود! با پیچیده کردن مذاکرات اجازه نداد گفتگوهابه نتیجه برسد؛ تا از یکسو در عرصه‌ی تحریم در صحنه‌ی سیاسی جهان تنها نماند، و از سوی دیگر بهره‌گیری‌ از روش‌های مبارزه با تحریم و موقعیت ایران، فشارهای تحریم بر روسیه‌ را کاهش دهد.

‏روسیه، درعرصه‌ی امنیت بین‌الملل هم حمله به اوکراین را به گسترش ناتو پیوند زد؛ تا هم حمله به اوکراین مشروعیت بیاید، و هم با این روش، چین و ایران را -که از قرن گذشته همسایه‌ی ناتو بوده است- درجبهه‌ی خود قراردهد، ترفندی که چین زیرکانه نپذیرفت، ولی راه را برای گام سوم ایران باز کرد؛ در گام سوم، روسیه با موضوع پهپادها، اختلاف ایران و غرب را به شورای امنیت سازمان ملل کشید؛ موضوع اوکراین را به قطعنامه ۲۲۳۱ متصل کرد؛ و آنچه که ایران مانند گذشته می‌توانست به عنوان یک مسئله‌ی مذاکراتی به نتیجه برساند را به امنیت بین‌الملل پیوند زد؛ پس از این تحولاتِ دیپلماتیک، روسیه اکنون به درستی می‌گوید که در تکنولوژی پهپادها و سایر ابعاد تکنولوژی نظامی از ایران بسیار پیشرفته‌تر بوده و نیازی به ایران ندارد؛ ‌و به همین دلیل با کمیته تحقیق شورای امنیت مخالفت می‌کند. ادعایی که چنانچه موضوعی مستقل بود درست به نظر می‌رسید ولی اکنون این ایران و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است که موضوع اصلی شورا شده، و نه قدرتِ ساخت و یااستفاده از پهپادها؛ ‌واین روسیه است که می‌کوشد تا با عنوان حمایت خود از ایران، اجازه ندهد حمله با پهپادها به مردم عادی اوکراین مورد تحقیق قرارگیرد.

چیزی که درنهایت به جهت نقض ۲۲۳۱، و توسط مکانیسم ماشه،صرفا ایران را به فصل هفتم منشور بازمی‌گرداند. والبته برای خروج دوباره از آن، ایران را بیشتر به روسیه محتاج می‌نماید!

آیا پیش ازآنکه بازهم دیرشود وخسارت‌های کشورعمیق‌تر، نباید در «دیپلماسی سردرگم ایران» تجدیدنظر اساسی صورت گیرد؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. نظر پوچ اینا مقابله با انگلیس و آمریکا به قیمت حقارت و ذلت در مقابل روس و چینه که این حقارت رو میشه توی قراردادهای بیست ساله با این دو کشور دید که اونقدر پر از باج دادنه که غیر قابل انتشارش کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا