روایت «ایرانگرد» از یک جاده ساحلی با کارکرد تخریب محیطزیست و تسهیل قاچاق سوخت!
سرویس مجله، انصاف نيوز: روایت جواد قارایی راوی «ایرانگرد» از ساخت یک جاده ساحلی و تخریب محیط زیست دَرَک که به باور جامعه محلی برای تسهیل قاچاق سوخت است، در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود.
قارایی در گفتوگو با چُرازمدیا، به حضور ١٢ سال پیش خود در ساحل بکر و منحصر به فرد دَرَک چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان اشاره میکند و میگوید: مشابه این ساحل تنها در پنج شش نقطه جهان مانند نامیبیا، شیلی و عربستان وجود دارد و من در همان برنامه تاکید کردم که اینجا نباید هیچ سازهای، حتی یک آلاچیق بنا شود.
راوی مستند ایرانگرد ادامه میدهد: امروز که دارم با شما صحبت میکنم فرماندار آنجا ۸ کیلومتر جاده وسط سایت بینظیر طبیعی سواحل درک کشیده است.
قارایی در واکنش به تعجب مجری میگوید: فقط برای اینکه دسترسی راحتتری پیدا کنند و گردشگران بروند آنجا؛ چرا باید چنین خیانتی انجام شود؟
این طبیعتگرد مستندساز درباره تصور جامعه محلی از دلایل ساخت این جاده میگوید: مردم محلی چیز دیگری میگویند؛ آنها به من گفتند این جاده کشیده شده که تعاملی داشته باشند با قاچاقچیان سوخت که راحت بتوانند از اینجا قاچاق جابهجا کنند.
قارایی ادامه میدهد: ما میگوییم انشالله که این تصور غلط است اما لانه خرچنگهای بزرگ دریای عمان کلا نابود شده، پوشش گیاهی اطراف جاده کلا از بین رفته و جادهای که میلیاردها تومان برایش هزینه کردهاند، زیر رملها دفن شده است!
به باور راوی ایرانگرد تاسیس چنین جادهای در ساحل درک حتی اگر برای تسهیل قاچاق سوخت هم نبوده، خیانتآمیز است چون علاوه بر تخریب یک زیستگاه طبیعی بکر و منحصر به فرد، سرمایههای بسیار کمیاب در استان بسیار محروم سیستان و بلوچستان را با شنهای بادآورده ساحلی نابود کرده است!
قارایی میگوید: وقتی نظارت درستی وجود ندارد، وقتی با مسئولی که چنین خیانتی کرده است برخورد لازم نمیشود و گوشش را نمییچانند و مواخذهشان نمیکنند و به زندان نمیاندازند، بقیه هم میآیند و به همین راحتی به کشور خیانت میکنند
ادعای راوی ایرانگرد درباره جاده ساحلی ۸ کیلومتری درک، حتی با حذف بخش تسهیل قاچاق سوخت، آنقدر بزرگ و تکاندهنده است که واکنش استانداری سیستان و بلوچستان و وزارتخانههای کشور، میراث فرهنگی و گردشگری و راه و شهرسازی را برانگیزد تا پاسخ درخوری به پرسشهای افکار عمومی دهند؛ ساخت جاده مصوبه کدام دستگاه بوده است؟ مطالعات فاز صفر آن در کجا انجام شده و پیوستهای اجتماعی و فرهنگی این طرح عمرانی کجاست؟ تخصیص منابع چگونه و توسط چه دستگاهی انجام شده و آیا طرح ملی بوده یا استانی؟ آیا مدفونشدن جاده زیر رملها و شنهای روان در استان سیستان و بلوچستان پدیده نادری و ناشناختهای بوده و اگر نه، چه تمهیدی برای حفاظت از این ۸ کیلومتر اندیشیده شده است و…
انتهای پیام
درست میگه. اون منطقه کلا تو قُرق قاچاقچیهاست. و مردمی که تازه داره دوزاریشون راجب پتانسیلهای گردشگری میافته