«کلکسیون افتخارات تندروها فقط یک جنگ کم دارد»
محمدحسین غیاثی، در کانال تلگرامی خود نوشت: «عارف، معاون اول رئیسجمهور در ستاد تنظیم بازار گفته است «سختی و شرایط کشور با دهه ۶۰ شباهت دارد» / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴/ ایرنا
نمیدانم دقیقا منظور جناب آقای دکتر عارف از این سخن در یک جلسهی اقتصادی چه بوده است. علیالقاعده در این جلسه بایستی بر اساس شاخصهای اقتصادی سخن گفت.
در دههی ۶۰ خورشیدی (۱۳۶۹-۱۳۶۰) که تقریبا معادل دههی ۸۰ (۱۹۸۹-۱۹۸۰) میلادی است، ایران همواره یکی از ۱۰ قدرت برتر اقتصادی آسیا و به طور میانگین قدرت پنجم از نظر شاخص تولید ناخالص داخلی یا GDP بوده است و احتمالا در یکی دو سال (در حول و حوش همان دهه) بعد از ژاپن قدرت دوم آسیا بوده است. دلیل آن هم منابع نفتی فراوان، زیرساختهای قابل توجه و صنعتیسازی پیش از انقلاب بوده است!
اکنون ایران در میانهی اقتصاد آسیا است با رتبهی حدودا ۱۶-۱۴، و در 2023 قدرت دوازدهم اقتصادی آسیا بعد از تایلند و امارات و ویتنام بوده است. به عبارتی الان که آقای دکتر پزشکیان دولت را تحویل گرفته است جایگاه تولید ناخالص داخلی ایران در آسیا اصلا خوب نیست و به طریق اولی قابل مقایسه با دههی ۶۰ خورشیدی هم نیست.
از نظر سرمایهی اجتماعی هم شاخصها گویاتر از آن است که نیاز باشد چیزی اضافه بگوییم.
تنها امتیاز این دوره نسبت به آن دوره در این است که ایران در آن دهه درگیر جنگ بوده اما در این دوره تا الان که وارد جنگ نشده است اما به نظر میرسد تندروها چندان بیمیل نیستند که این را هم به کلکسیون افتخاراتشان اضافه کنند.
نمیدانم چرا جناب عارف که خود زمانی رئیس سازمان برنامه و بودجه بوده است نتوانسته است دقیقتر سخن بگوید تا مقامات عالیهی کشور شرایط جدید را بهتر درک نمایند و توجه نمایند که در این وضعیت شکننده نمیتوان هر روز دولت پزشکیان را درگیر یک حاشیه یا بحران جدید و بیمعنی نمود.
دولتی که صادقانه دست وفاق به سوی عاملان وضع موجود، دراز کرده و آبروی خود را برای آن گروگذاشته، یک روز معاون راهبردی اش را میزنند. یک روز وزیر اقتصادش را میاندازند. یک روز از تریبونهای نماز جمعه، به طور هماهنگ علیهش خطبه میخوانند و غیره و غیره و غیره!»
انتهای پیام